Pompoenvelouté met kreeft

9540405

Ingrediënten Voor 4 personen

Ingrediënten

Voor 4 personen

1 vanillestokje, 350 g kreeftenvlees (uit de staart), 2 sjalotten, 1 zure appel, 600 g pompoen, 3 el boter, 80 cl gevogeltefond, 15 cl room, 1 snuifje gemalen kaneel, 4 plukjes bladpeterselie voor de afwerking

Bereiding

  1. Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap er de zaadjes uit. Snij het kreeftenvlees in plakjes. Pel en snipper de sjalotten. Schil de appel en de pompoen, ontpit en snij het vruchtvlees in blokjes.
  2. Verhit 1 eetlepel boter in een stoofpan en fruit de sjalotten. Voeg de appel en de pompoen toe, laat 5 minuten stoven. Doe er ook de vanillezaadjes en het vanillestokje bij, bevochtig met de gevogeltefond en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes koken.
  3. Verwijder het vanillestokje en hou opzij. Mix de inhoud van de pan fijn. Voeg de room en de kaneel toe, kruid met peper en zout.
  4. Verhit de rest van de boter in een braadpan en warm de kreeft op zonder te laten kleuren. Kruid licht met peper en zout.
  5. Verdeel de pompoenvelouté over borden en schik er de kreeft in. Werk vlak voor het serveren af met het in stukken gesneden vanillestokje en een plukje bladpeterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content