Mosselsoep uit het Midden-Oosten

Ingrediƫnten
  • 1,5 kg mosselen
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 wortel
  • 1 peterseliewortel
  • 80 g knolselderij
  • 8 el plantaardige olie
  • 20 cl droge witte wijn
  • 60 cl groentebouillon
  • 1 kaneelstokje
  • 3 stuks steranijs
  • 5 Ć  6 kruidnagels
  • 25 cl room
  • 1 oudbakken broodje
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes munt
  • 2 eiwitten
  • 4 el boter
Bereiding
  1. Was de mosselen en schrob schoon. Schil de sjalotten, de knoflook, de wortel, de peterseliewortel en de knolselderij en snij in julienne. Verhit 1 el olie in een stoofpan en stoof de groenten 3 Ć  4 minuten. Voeg de mosselen toe en blus met de witte wijn en 10 cl groentebouillon. Dek de pan af en laat 5 minuten stoven tot de mosselen opengaan.
  2. Schep de mosselen uit de pan en giet de rest van de groentebouillon bij het mosselvocht. Voeg de kaneel, de steranijs, de kruidnagels en 1 tl zout toe. Laat 10 minuten pruttelen. Giet er de room bij en laat 15 minuten inkoken zonder deksel op de pan. Giet de soep door een puntzeef, kruid met peper en zout en hou warm.
  3. Haal de mosselen uit de schelpen en rijg telkens vier of vijf mosselen aan houten spiesjes (maak in totaal acht spiesjes). Zet koel weg, samen met de rest van de mosselen (als er over zijn).
  4. Snij het broodje in blokjes. Spoel de tijm, de peterselie en de munt en zwier droog. Mix fijn met de broodblokjes. Kluts de eiwitten, dompel er de mosselspiesjes in en wentel in het kruidenmengsel.
  5. Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de mosselspiesjes goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Voeg de boter toe aan de mosselsoep en mix smeuĆÆg met een staafmixer. Doe er de resterende mosselen (als er waren) bij en giet de hete mosselsoep in kommetjes. Leg er de mosselspiesjes op en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content