Tartaar met rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

9422583

De meeste mensen eten te veel vlees – minder vlees eten zou veel beter zijn voor zowel ons lichaam als onze planeet. Eet daarom kleinere porties en combineer die met iets anders. Vlees hoeft niet het belangrijkste ingrediënt te zijn. Wij eten liever wat minder en betalen een beetje meer voor vlees van dieren die een goed leven hebben gehad.

De meeste mensen eten te veel vlees – minder vlees eten zou veel beter zijn voor zowel ons lichaam als onze planeet. Eet daarom kleinere porties en combineer die met iets anders. Vlees hoeft niet het belangrijkste ingrediënt te zijn. Wij eten liever wat minder en betalen een beetje meer voor vlees van dieren die een goed leven hebben gehad.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400-600 g lendenbiefstuk
  • 1 zakje rucola
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes van 1 cm.
  2. Stamp in een vijzel de rucola, het zout en de olijfolie.
  3. Schep dit mengsel door het vlees en breng het op smaak met zout en peper.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  5. Bestrooi het vlees met de geroosterde pijnboompitten en de Parmezaanse kaas.
Uit: Gelukseten, Henrik Ennart & Niklas Ekstedt (Spectrum, € 20,75)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content