Door de coronacrisis dreigen aardappelboeren met tonnen overschot achter te blijven. Bijdragen aan de oplossing? Zet het edel basisproduct dan eens wat vaker op het menu de komende weken.
Nu de horeca verplicht de deuren moet sluiten om te vermijden dat het nieuwe coronavirus nog meer verspreidt, worden er merkelijk minder frietjes en andere aardappelproducten gegeten. Dat voelen de Belgische aardappelboeren: zij hebben maar liefst een miljoen ton aardappelen waar ze nergens mee naartoe kunnen. Jij kan hen gemakkelijk een hart onder de riem steken: door de nederige aardappel iets vaker op je menu te zetten. Daar geven wij graag enkele ideeën voor.
Er is immers niks mis met een gekookt patatje, maar er is zoveel meer mogelijk met aardappelen. Hier inspireren we graag met enkele recepten waarin de klassieke rol van de aardappel onderuit wordt gehaald. Van bijgerecht over voorgerecht tot volwaardige hoofdschotel.
Bijgerechten
Gestoomde aardappelen met salsa verde van paardenbloem
De beste aardappelpuree
Onder zoutkorst gebakken aardappelen met tartaarsaus
Zoetzure warme aardappelsalade
Friet voor luie mensen
Voorgerechten
Aardappelsoep met prei, knoflook en olijfolie
Aardappelbeignets met tapenade en gefrituurd basilicum
Aardappelsushi met graanmosterd en preskop
Kroket met gehakt op Japanse wijze
Tortilla de patatas met sla en bravas-saus
Aardappelkoekjes met gerookte zalm
Salsa van aardappel met maatjes en ijs van tomaat en wodka
Aardappelsoufflé met kruiden en paprikacoulis
Patatas bravas in papillot
Maaltijd op zich
Gli sciuscielli (Italiaanse broodknoedels met aardappel- en tomatenbouillon)
Open Deense aardappelsandwich met roggebrood
Salade van nieuwe aardappeltjes, artisjok en asperge met harissa
Aardappelgnocchi met gorgonzola, prei en erwtjes
Quiche van aardappel en bloemkool
Aardappeltaart met boekweit
Nu de horeca verplicht de deuren moet sluiten om te vermijden dat het nieuwe coronavirus nog meer verspreidt, worden er merkelijk minder frietjes en andere aardappelproducten gegeten. Dat voelen de Belgische aardappelboeren: zij hebben maar liefst een miljoen ton aardappelen waar ze nergens mee naartoe kunnen. Jij kan hen gemakkelijk een hart onder de riem steken: door de nederige aardappel iets vaker op je menu te zetten. Daar geven wij graag enkele ideeën voor. Er is immers niks mis met een gekookt patatje, maar er is zoveel meer mogelijk met aardappelen. Hier inspireren we graag met enkele recepten waarin de klassieke rol van de aardappel onderuit wordt gehaald. Van bijgerecht over voorgerecht tot volwaardige hoofdschotel. Gestoomde aardappelen met salsa verde van paardenbloemDe beste aardappelpureeOnder zoutkorst gebakken aardappelen met tartaarsausZoetzure warme aardappelsaladeFriet voor luie mensenAardappelsoep met prei, knoflook en olijfolieAardappelbeignets met tapenade en gefrituurd basilicumAardappelsushi met graanmosterd en preskopKroket met gehakt op Japanse wijzeTortilla de patatas met sla en bravas-sausAardappelkoekjes met gerookte zalmSalsa van aardappel met maatjes en ijs van tomaat en wodkaAardappelsoufflé met kruiden en paprikacoulisPatatas bravas in papillotGli sciuscielli (Italiaanse broodknoedels met aardappel- en tomatenbouillon)Open Deense aardappelsandwich met roggebroodSalade van nieuwe aardappeltjes, artisjok en asperge met harissaAardappelgnocchi met gorgonzola, prei en erwtjesQuiche van aardappel en bloemkoolAardappeltaart met boekweit