Voor 4:

3 preiwitten

4 bloemige aardappelen, geschild

olijfolie

3 l kippen- of groentebouillon

2 knoflooktenen, grofgehakt

peper en zout

1,5 dl room

1 dl melk

preiringen, in boter gestoofd

takjes verse tijm

Snij de prei in ringen en de aardappelen in dobbelstenen. Fruit lichtjes aan in olijfolie, maar laat niet kleuren. Voeg de bouillon en de knoflook toe, kruid licht met peper en zout, breng aan de kook. Laat koken tot de aardappelen gaar zijn.

Voeg de room en de melk toe, mix tot een gladde soep. Controleer de kruiding. Werk af met gestoofde preiringen, olijfolie, een draai van de pepermolen en een takje verse tijm.

Voor 4: 3 preiwitten4 bloemige aardappelen, geschildolijfolie3 l kippen- of groentebouillon2 knoflooktenen, grofgehaktpeper en zout1,5 dl room1 dl melkpreiringen, in boter gestoofdtakjes verse tijmSnij de prei in ringen en de aardappelen in dobbelstenen. Fruit lichtjes aan in olijfolie, maar laat niet kleuren. Voeg de bouillon en de knoflook toe, kruid licht met peper en zout, breng aan de kook. Laat koken tot de aardappelen gaar zijn.Voeg de room en de melk toe, mix tot een gladde soep. Controleer de kruiding. Werk af met gestoofde preiringen, olijfolie, een draai van de pepermolen en een takje verse tijm.