Aardappelgnocchi met gorgonzola, prei en erwtjes

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen

1 prei

1 el olijfolie

100 g diepvrieserwtjes

25 pijnboompitten

  • indien gewenst: 4 sneetjes prosciutto (rauwe ham)

500 g aardappelgnocchi

enkele plukjes marjolein

50 g Gorgonzola Piccante

Voor de gorgonzolasaus

2 tenen knoflook, geperst

2 el boter

3 dl kippenbouillon

250 g mascarpone

200 g Gorgonzola Dolce

zwarte peper en zout

Bereiding

1. Was de prei en snijd in plakjes. Fruit deze in de olijfolie. Houd apart.

2. Blancheer de erwtjes in kokend gezouten water. Verfris onder koud water, laat uitlekken en houd apart.

3. Rooster de pijnboompitten.

4. Bak de prosciutto krokant in een droge pan.

5. Maak de saus: fruit de knoflook in de boter. Voeg de kippenbouillon en mascarpone toe. Laat kort inkoken. Roer er de Gorgonzola Dolce onder. Haal van het vuur en kruid naar smaak.

6. Kook de gnocchi in gezouten water, laat goed uitlekken en schep onder de saus. Voeg de prei en erwtjes toe, verdeel over 4 borden. Werk af met de pijnboompitten, de krokante prosciutto, wat marjoleinplukjes en de Gorgonzola Piccante.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content