Ingrediënten

Voor 4 personen

600 g kleine nieuwe aardappelen, versgemalen peper en zout, 2 el koolzaadolie, 4 kleine artisjokken, 3 el citroensap, 400 g groene asperges, muntblaadjes voor de afwerking

VOOR DE HARISSA

3 tomaten, 4 gedroogde rode pepertjes, 4 teentjes knoflook, 6 el olijfolie, 1/2 tl komijnpoeder, 1/2 tl korianderpoeder, zout

Bereiding

  1. Maak eerst de harissa. Dompel de tomaten 30 seconden in kokend water en spoel ze dan onder koud water. Pel ze, snij ze in tweeën, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Verkruimel de gedroogde pepertjes, pel de knoflook en hak hem heel fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpan en fruit de knoflook glazig. Voeg de tomaten, de pepertjes en de specerijen toe, laat al roerend even bakken, zet van het vuur en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Was de aardappelen en leg ze in een schaal. Giet er de koolzaadolie over, schep goed om en kruid met peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat en laat ze garen in de oven.
  4. Snij de artisjokken af bij de steelaanzet. Leg ze in gezouten kokend water met citroensap en kook ze tot een vork vlot door de bodems heen prikt. Spoel ze onder koud water en verwijder alle bladeren behalve de kleinste blaadjes rond de artisjokbodems. De verwijderde bladeren zijn nog bruikbaar voor een andere bereiding. Snij de bodems in tweeën en verwijder het hooi.
  5. Was de asperges en schil het onderste derde. Snij de onderkant weg en kook de asperges 6 à 8 minuten in gezouten water. Giet ze af. Haal de aardappelen uit de oven en druk er lichtjes op.
  6. Schik de aardappelen met de asperges en de artisjokbodems op de borden. Nappeer met een beetje harissa en werk af met muntblaadjes. Serveer meteen.
Voor 4 personen600 g kleine nieuwe aardappelen, versgemalen peper en zout, 2 el koolzaadolie, 4 kleine artisjokken, 3 el citroensap, 400 g groene asperges, muntblaadjes voor de afwerking VOOR DE HARISSA 3 tomaten, 4 gedroogde rode pepertjes, 4 teentjes knoflook, 6 el olijfolie, 1/2 tl komijnpoeder, 1/2 tl korianderpoeder, zout