Patatas bravas in papillot

© Getty

Een upgrade voor de doorsnee patatas bravas: in papillot samen met kertomaatjes, uit de oven, met een zelfgemaakt pittig paprikasausje.

Voor 4 personen
  • 1/2 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el peterselie
  • 1 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel gemalen chilipeper
  • 1 theelepel pimentón
  • sap van 1/2 citroen
  • 100 gram zachte boter
  • 500 gram nieuwe aardappelen
  • 250 gram kersttomaatjes
  • enkele takjes verse tijm, voor de afwerking
Zo maak je de patatas bravas
  1. Rooster de paprika onder een hete grill tot hij zwartgeblakerd is. Verwijder de schil en pitjes en snij de paprika fijn.
  2. Pers de teen knoflook en hak de peterselie en tijm fijn. Roer de paprika, knoflook, peterselie, tijm, chilipeper, pimentón en citroensap door de boter. Breng op smaak met zout en laat opstijven in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen en kerstomaatjes.
  4. Neem 4 vellen aluminiumfolie van 40 cm lengte. Verdeel de aardappelen, tomaten en boter over de vellen. Leg er een takje tijm op en vouw de pakketjes dicht. Zet 35 minuten in de oven.
  5. Haal de pakketjes uit de oven en dien onmiddellijk op met de saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content