Voor 4:

4 grote aardappelen

50 g tapenade van zwarte olijven

2 eierdooiers

20 g aardappelzetmeel

8 grote basilicumbladeren

Schil de aardappelen, snij ze in flinterdunne plakken (met een grote dunschiller of met een mandoline). Blancheer ze 3 seconden in lichtgezouten kokend water en laat meteen afkoelen in ijswater. Dep goed droog.

Leg op de helft van de plakken in het midden een halve theelepel tapenade. Klop de eierdooiers los met het aardappelzetmeel, smeer de andere helft van de plakken ermee in. Dek de plakken met tapenade ermee af, druk goed aan.

Frituur de beignets goudgeel in hete frituurolie van 175°C. Laat uitlekken op keukenpapier, kruid licht met peper.

Frituur de basilicumbladeren 3 seconden in de olie, laat uitlekken. Serveer met de beignets.

Voor 4: 4 grote aardappelen50 g tapenade van zwarte olijven2 eierdooiers20 g aardappelzetmeel8 grote basilicumbladerenSchil de aardappelen, snij ze in flinterdunne plakken (met een grote dunschiller of met een mandoline). Blancheer ze 3 seconden in lichtgezouten kokend water en laat meteen afkoelen in ijswater. Dep goed droog.Leg op de helft van de plakken in het midden een halve theelepel tapenade. Klop de eierdooiers los met het aardappelzetmeel, smeer de andere helft van de plakken ermee in. Dek de plakken met tapenade ermee af, druk goed aan.Frituur de beignets goudgeel in hete frituurolie van 175°C. Laat uitlekken op keukenpapier, kruid licht met peper. Frituur de basilicumbladeren 3 seconden in de olie, laat uitlekken. Serveer met de beignets.