Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 maatjes
  • 250 g aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 bosje basilicum
  • 1 bosje dille
  • olijfolie
  • grof zout en peper

IJs:

  • 1 doosje tomatenconcentraat (250 g)
  • 25 g glucose
  • 2 tl sambal
  • 6 el wodka

Schil de aardappelen, snij in gelijkvormige blokjes, gaar in gezouten water. Spoel onder koud water en dep droog. Hak dille en basilicum fijn en meng onder de aardappelen. Voeg olijfolie toe en kruid met peper en zout.

Bereid het ijs van tomaat en wodka. Doe het tomatenconcentraat in een kookpot en warm op. Doe er de glucose, sambal en wodka bij en kruid naar smaak. Doe in een pot en laat opstijven in de vriezer. Serveer met de blokjes haring, zoals op de foto.

Schil de aardappelen, snij in gelijkvormige blokjes, gaar in gezouten water. Spoel onder koud water en dep droog. Hak dille en basilicum fijn en meng onder de aardappelen. Voeg olijfolie toe en kruid met peper en zout. Bereid het ijs van tomaat en wodka. Doe het tomatenconcentraat in een kookpot en warm op. Doe er de glucose, sambal en wodka bij en kruid naar smaak. Doe in een pot en laat opstijven in de vriezer. Serveer met de blokjes haring, zoals op de foto.