Gestoomde aardappelen met salsa verde van paardenbloem

Van paardenbloembladeren, kappers en augurken maak je in de blender een lekkere salsa verde voor bij de aardappelen.

Ingrediënten voor 4 personen
  • 4 grote radijzen
  • 8 nieuwe aardappelen
  • 1 handvol jonge paardenbloembladeren
  • 1 el kappers
  • 2 augurken
  • olijfolie
Bereiding
  1. Maak de radijzen schoon, snij in zeer dunne plakjes en hou opzij in een kommetje met ijswater.
  2. Was de aardappelen grondig en leg in een stoommandje. Zet het stoommandje in een pan met kokend water, dek af en laat 30 minuten stomen.
  3. Was intussen de paardenbloembladeren en zwier droog. Hak grof met een mes en doe in een blender. Voeg de kappers en de grofgehakte augurken toe en mix fijn. Schep de salsa in een kommetje en roer er 5 cl olijfolie door. Kruid met peper en zout.
  4. Laat de aardappelen afkoelen tot lauw en snij in dikke plakken. Schik de aardappelen op borden en lepel er royaal de salsa verde over. Werk af met de radijzen en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content