Aardappeltaart met boekweit

2460783

Voor 6-8:

Aardappeltaart met boekweit

Voor 6-8:

250 g aardappelen

50 g boekweit (of kasha)

2 lente-uien

50 g boter

1 rol bladerdeeg

100 g reblochon

100 g gerookt spek in sneetjes

40 g boter

1 eierdooier

peper en zout

Kook de aardappelen en snij ze nadien in blokjes van 1 cm. Kook de boekweit gaar in tweemaal zijn volume aan gezouten water. Laat nadien goed uitlekken. Meng de aardappelen en boekweit met de fijngesneden lente-uien en in blokjes gesneden boter. Kruid naar smaak.

Bekleed een bakvorm van 18 cm diameter en 4 cm hoog met het bladerdeeg. Doe er de vulling in en dek af met plakjes reblochonkaas en sneetjes spek. Vouw het deeg naar binnen en bestrijk met de eierdooier. Bak de taart 30 min. op 190°C. Geef er een groene salade bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content