Aardappeltaart met boekweit
Voor 6-8:
Voor 6-8:
250 g aardappelen
50 g boekweit (of kasha)
2 lente-uien
50 g boter
1 rol bladerdeeg
100 g reblochon
100 g gerookt spek in sneetjes
40 g boter
1 eierdooier
peper en zout
Kook de aardappelen en snij ze nadien in blokjes van 1 cm. Kook de boekweit gaar in tweemaal zijn volume aan gezouten water. Laat nadien goed uitlekken. Meng de aardappelen en boekweit met de fijngesneden lente-uien en in blokjes gesneden boter. Kruid naar smaak.
Bekleed een bakvorm van 18 cm diameter en 4 cm hoog met het bladerdeeg. Doe er de vulling in en dek af met plakjes reblochonkaas en sneetjes spek. Vouw het deeg naar binnen en bestrijk met de eierdooier. Bak de taart 30 min. op 190°C. Geef er een groene salade bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier