Help Belgische boeren, eet meer aardappels: 20 creatieve recepten

Door de coronacrisis dreigen aardappelboeren met tonnen overschot achter te blijven. Bijdragen aan de oplossing? Zet het edel basisproduct dan eens wat vaker op het menu de komende weken.

Nu de horeca verplicht de deuren moet sluiten om te vermijden dat het nieuwe coronavirus nog meer verspreidt, worden er merkelijk minder frietjes en andere aardappelproducten gegeten. Dat voelen de Belgische aardappelboeren: zij hebben maar liefst een miljoen ton aardappelen waar ze nergens mee naartoe kunnen. Jij kan hen gemakkelijk een hart onder de riem steken: door de nederige aardappel iets vaker op je menu te zetten. Daar geven wij graag enkele ideeën voor.

Er is immers niks mis met een gekookt patatje, maar er is zoveel meer mogelijk met aardappelen. Hier inspireren we graag met enkele recepten waarin de klassieke rol van de aardappel onderuit wordt gehaald. Van bijgerecht over voorgerecht tot volwaardige hoofdschotel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content