Help Belgische boeren, eet meer aardappels: 20 creatieve recepten
Door de coronacrisis dreigen aardappelboeren met tonnen overschot achter te blijven. Bijdragen aan de oplossing? Zet het edel basisproduct dan eens wat vaker op het menu de komende weken.
Nu de horeca verplicht de deuren moet sluiten om te vermijden dat het nieuwe coronavirus nog meer verspreidt, worden er merkelijk minder frietjes en andere aardappelproducten gegeten. Dat voelen de Belgische aardappelboeren: zij hebben maar liefst een miljoen ton aardappelen waar ze nergens mee naartoe kunnen. Jij kan hen gemakkelijk een hart onder de riem steken: door de nederige aardappel iets vaker op je menu te zetten. Daar geven wij graag enkele ideeën voor.
Er is immers niks mis met een gekookt patatje, maar er is zoveel meer mogelijk met aardappelen. Hier inspireren we graag met enkele recepten waarin de klassieke rol van de aardappel onderuit wordt gehaald. Van bijgerecht over voorgerecht tot volwaardige hoofdschotel.
Maaltijd op zich h2>
Gli sciuscielli (Italiaanse broodknoedels met aardappel- en tomatenbouillon)
Open Deense aardappelsandwich met roggebrood
Salade van nieuwe aardappeltjes, artisjok en asperge met harissa
Aardappelgnocchi met gorgonzola, prei en erwtjes
Quiche van aardappel en bloemkool
Lees ook: Maakt de aardappel zijn comeback in 2020? p>
Voorgerechten h2>
Aardappelsoep met prei, knoflook en olijfolie
Aardappelbeignets met tapenade en gefrituurd basilicum
Aardappelsushi met graanmosterd en preskop
Kroket met gehakt op Japanse wijze
Tortilla de patatas met sla en bravas-saus
Aardappelkoekjes met gerookte zalm
Salsa van aardappel met maatjes en ijs van tomaat en wodka
Aardappelsoufflé met kruiden en paprikacoulis
Maaltijd op zich h2>
Gli sciuscielli (Italiaanse broodknoedels met aardappel- en tomatenbouillon)
Open Deense aardappelsandwich met roggebrood
Salade van nieuwe aardappeltjes, artisjok en asperge met harissa
Aardappelgnocchi met gorgonzola, prei en erwtjes
Quiche van aardappel en bloemkool
Voorgerechten h2>
Bijgerechten h2>
Gestoomde aardappelen met salsa verde van paardenbloem
Onder zoutkorst gebakken aardappelen met tartaarsaus
Zoetzure warme aardappelsalade
Voorgerechten h2>
Aardappelsoep met prei, knoflook en olijfolie
Aardappelbeignets met tapenade en gefrituurd basilicum
Aardappelsushi met graanmosterd en preskop
Kroket met gehakt op Japanse wijze
Tortilla de patatas met sla en bravas-saus
Aardappelkoekjes met gerookte zalm
Salsa van aardappel met maatjes en ijs van tomaat en wodka
Aardappelsoufflé met kruiden en paprikacoulis
Maaltijd op zich h2>
Gli sciuscielli (Italiaanse broodknoedels met aardappel- en tomatenbouillon)
Open Deense aardappelsandwich met roggebrood
Salade van nieuwe aardappeltjes, artisjok en asperge met harissa
Aardappelgnocchi met gorgonzola, prei en erwtjes
Quiche van aardappel en bloemkool
Bijgerechten h2>
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier