Weekend Voorjaarswedstrijd: Doe mee en win vrolijke prijzen
Lekkers (?) uit de 3D-printer

Lekkers (?) uit de 3D-printer

Net nu we stilaan aan het idee van geprinte bekers of sierraden beginnen wennen, starten ook koks hun experimenten met de 3D-printer. En die zien er prachtig uit! Enig nadeel: echt smaken doen ze niet.

  • Culinair

In beeld: what we wear

In beeld: what we wear

Fotograaf Pieter van den Boogert studeerde in 2011 af met het project What We Wear. Daarin onderzoekt hij welke weg onze kledij aflegt, van de textielfabrieken in Bangladesh tot de afvalverwerking in Ghana. Enkele foto's zie je hier, voor de rest moet je naar het MOOI-festival over eerlijke mode.

  • Mode
Alfred Taubman: de man die wist hoe hij shoppers kon manipuleren

Alfred Taubman: de man die wist hoe hij shoppers kon manipuleren

Rudi Rotthier - Hij had geen hekel aan het woord, want het omschreef zijn bedoeling. A. Alfred Taubman, die deze week op 91-jarige leeftijd ten grave werd gedragen, verfijnde de winkelcentra om klanten beter te kunnen manipuleren. Hoe de klanten wandelen, bij welke winkel ze halthouden, welke film ze kiezen: hij wilde de koopimpulsen stimuleren en controleren.

  • Home
  • 1 reacties

Alles over duurzame mode op MOOI

Alles over duurzame mode op MOOI

Twee jaar na de ramp van Rana Plaza wil het MOOI-festival bewijzen dat de mode-industrie anders kan. Op 23 mei wordt DE Studio in Antwerpen omgetoverd tot een festival over duurzame mode. Verschillende organisaties slaan er de handen in elkaar om alle kanten van ethische mode te belichten.

  • Mode
Shopping: labels die je met trots kan tonen

Shopping: labels die je met trots kan tonen

Fashion Revolution Day is de uitgelezen dag om je af te vragen wie je kleding maakt via de hashtag #whomademyclothes. Onderstaande merken scoren een A of B rating in Rank-a-Brand omdat ze in goede omstandigheden ontwikkeld werden en kan je dus met een gerust hart aan de wereld tonen.

  • Shopping

In beeld: Salone del Mobile

In beeld: Salone del Mobile

Het waren afgelopen week de hoogdagen voor design- en interieurliefhebbers, want in Milaan vond dé interieurbeurs van het jaar plaats. Deze dingen zijn ons opgevallen van het Salone del Mobile.

  • Wonen
Ontdek de wereld van 3D printing in Bozar

Ontdek de wereld van 3D printing in Bozar

In Bozar kan je de komende zes weken gratis Making a difference / A difference in making bezoeken. Een expo die de mogelijkheden van 3D printing wil tonen aan het grote publiek.

  • Nieuws

7 hippe en gezonde eetadressen in Brussel

7 hippe en gezonde eetadressen in Brussel

Ook Brussel biedt een ruime waaier aan trendy eet- en drinkplekken en eetwinkels voor levensgenieters, gezondheidsfreaks en zoetekauwen. We selecteerden deze zeven adressen.

  • CulinairLangste catwalk van België showt zomercollectie

Langste catwalk van België showt zomercollectie

Op zondag 3 mei 2015 tussen 14u en 17u organiseren de winkels op de Meir in Antwerpen voor de eerste keer de langste openluchtcatwalk van België. De catwalk zal maar liefst 1,5 km lang zijn en maar liefst 150 modellen zullen de nieuwste zomercollectiesvoorstellen. Het initiatief gaat uit van VZW Meir/Beleef Antwerpen en Models On Stage en wordt ondersteund door de stad Antwerpen.

  • Mode


Recentste lifestyle nieuws