
Omeletflensjes met fijne kruiden, krabmayo en tomaten
Voor 4:
Voor 4:
6 eieren
6 el room
2 el gesmolten boter
1/2 tl piment d’Espelette
1/2 tl zeezout
2 el fijngehakte peterselie
2 el gesnipperde bieslook
2 el fijngehakte kervel
2 el fijngehakte dragon
2 el boter
250 g vers krabvlees
4 el mayonaise
geraspte schil en sap van 1 citroen
2 tomaten
2 kropjes sla little gem
peper en zout
Klop de eieren los met de room, gesmolten boter, piment d’Espelette, zeezout en de helft van de kruiden. Smelt een halve eetlepel boter in een antiaanbakpan van 20 cm diameter en giet er een kwart van de eieren in. Bak de omelet op een matig vuur tot de eieren net gestold zijn. Laat op een bord glijden en afkoelen. Maak nog 3 omeletten met de rest van de boter en eieren.
Meng de krab met de mayonaise, citroenschil en -raspsel. Kruid met peper en zout. Ontpit en ontvel de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de salades in fijne reepjes. Vouw de omeletten in vieren en vul met de sla, krabmayo en tomaten.
Geef er stokbrood bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier