Tortilla de patatas (aardappelomelet, opgediend met aïoli)

Algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van het recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Een van de bekendste Spaanse gerechten is wellicht de tortilla, een dikke omelet met aardappelen en ui. Je maakt hem toch gewoon zelf.

Voor 4 personen

Tortilla:

5 eieren

3 middelgrote aardappelen

2 sjalotjes

2 teentjes knoflook

olijfolie

zout en peper

Aïoli:

2 soeplepels mayonaise

1 teentje knoflook

1 soeplepel gehakte peterselie

Bereiding

1. Schil de aardappelen en snijd in plakjes. Bak de schijfjes in olijfolie tot ze zacht zijn. Fruit de versnipperde sjalotjes en de fijngehakte teentjes knoflook in olijfolie. Laat de aardappelschijfjes, versneden sjalotjes en knoflook uitdruipen en drogen op keukenpapier.

2. Breek de eieren boven een kom en klop los. Kruid met peterselie, peper en zout. Voeg de aardappelen, sjalotjes en knoflook toe. Verhit een scheut olie in een koekenpan en laat het eierbeslag in de pan glijden. Vorm met een spatel een eiertaart en steek los van de bodem.

3. Wanneer de tortilla vorm begint te krijgen en de onderkant lichtbruin is gebakken, haal je de pan van het vuur. Plaats een bord, iets kleiner dan de omtrek van de pan, boven op het baksel en draai de pan. De tortilla ligt nu op het bord met de gebakken kant naar boven. Laat de tortilla terug in de pan glijden en bak nog 2 à 3 minuten aan de andere kant.

4. Meng de ingrediënten voor de aïoli. Dien de tortilla met aïoli en brood op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content