
Tortilla met chorizo en gemarineerde scampi’s
Tortilla staat ook bekend als ‘Spaanse omelet’ en is wellicht het bekendste gerecht uit de Spaanse keuken. Het is echt niet moeilijk en het resultaat is heel lekker.
Voor 4:
500 g rode krieltjes
150 g chorizo
6 el olijfolie
8 eieren
2 capsules saffraanpoeder
zwarte peper en zout
Scampi’s:
1 teen knoflook
1 el fijngehakte citroentijm
1 el fijngehakte bladpeterselie
geraspte schil en sap van 1 limoen
3 el extra vergine olijfolie
150 g gekookte tijgergarnalen
Maak eerst de gemarineerde scampi’s: pers de knoflook en meng met de kruiden, limoenschil en -sap en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng de tijgergarnalen met de marinade en zet koel weg.
Schil de krieltjes en snij in blokjes. Kook deze beetgaar in gezouten kokend water. Snij de chorizo eveneens in blokjes en bak in 2 eetlepels olijfolie. Laat uitlekken en veeg de pan schoon.
Klop de eieren los met de saffraan, peper en zout. Meng de aardappelen en chorizo onder de eieren. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg het eiermengsel toe. Bak de tortilla op een matig vuur tot ze bovenaan bijna gestold is. Zet de tortilla dan even onder een hete grill tot ze bovenaan goudbruin en gaar is.
Draai uit op een groot bord, laat afkoelen tot kamertemperatuur en serveer met de gemarineerde tijgergarnalen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier