Recept: Poweromelet met avocado

5486077

Omeletten zijn er niet alleen voor het ontbijt. Met wat creativiteit, en vooral veel groenten en kruiden maak je er een snelle en lekkere schotel mee. Deze gezonde variant is ideaal voor een boost na een work-out.

Omeletten zijn er niet alleen voor het ontbijt. Met wat creativiteit, en vooral veel groenten en kruiden maak je er een snelle en lekkere schotel mee. Deze gezonde variant is ideaal voor een boost na een work-out.

Haar roots liggen in Friesland, maar het is New York dat haar gevormd heeft. ‘Niet alleen als persoon, ook in wat ik op tafel zet’, zo zei de jonge foodcoach Rens Kroes toen ze vorig jaar haar tweede Powerfood-boek uitbracht, een mix van landelijke en stadse recepten om fit en vrolijk door het leven te gaan. Wij pikten er deze healthy omelet uit. ‘Het bevat eiwitten en in avocado zitten veel gezonde vetten. Een ideale maaltijd voor na het sporten’, aldus Kroes – zus van het bekende model Doutzen – op haar blog.

Intussen heeft de Nederlandse gezondheidsgoeroe een nieuw culinair bundeltje uit, ‘On the Go’, waarin ze 49 gezonder meeneemrecepten deelt voor onderweg of naar het werk.

Recept: POWEROMELET© Anne Timmer en Cameron StudioVoor 1 omelet 2 eieren 1 el rijstmelk of andere plantaardige melkmespuntje zeezout 1/2 tl oregano, gedroogd snuifje zwarte peper handje verse basilicumblaadjes, fijngesneden2 tl kokosolie handje babyspinazie1/2 avocado 1/2 tl honing handje walnoten30 g zachte geitenkaas, naturelcayennepeper, optioneel Bereidingswijze:Doe de eieren, rijstmelk, zwarte peper, zeezout en oregano in een kom, klop het mengsel met een garde luchtig. Voeg het fijngesneden basilicum toe. Roer nog een keer. Verwarm een koekenpan met de kokosolie op laag vuur. Zodra de olie gesmolten is kan het eimengsel erin. Leg de spinazie erbovenop. Zet het vuur uit zodra de eieren gestold zijn. Lepel het vruchtvlees uit de avocado, snij in blokjes of reepjes. Hak de walnoten fijn. Verdeel over de spinazie.Bestrooi de omelet met de verbrokkelde zachte geitenkaas en wat honing. Rol op en leg op een bord. Als je van spicy houdt kun je er nog een mespuntje cayennepeper over strooien maar niet te veel anders brand je je tong nog.

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content