Tortilla met courgette

Voor 6 personen

  • 1 niet te grote courgette
  • 2 uien
  • 2 geperste knoflookteentjes
  • 8 eieren
  • 1 dl olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding

1. Snipper de uien fijn en snijd de courgette in kleine blokjes. Fruit de groenten goudgeel in de helft van de olijfolie. Zet het vuur lager, voeg het geperste knoflook toe en laat 10 minuten zachtjes garen. Kruid met peper en zout.

2. Klop de eieren schuimig op met wat peper en zout en schep er het groentemengsel door.

3. Verhit de rest van de olijfolie in een antiaanbakpan. Giet het eimengsel erin. Maak de bovenkant voorzichtig plat en zet het vuur laag. Laat 3 minuten bakken tot de onderkant goed begint te stollen. Laat de eierkoek op een groot bord glijden en houd de pan omgekeerd tegen het bord. Keer het geheel om en laat nu de andere kant van de eierkoek bakken gedurende 3 tot 4 minuten.

4. Laat de tortilla in de pan afkoelen en versnijd hem dan in kleine punten.

5. Als vulling kun je ook kiezen voor:

– stukjes aardappel en fijngesnipperde ui

– champignons en oesterzwammen

– reepjes paprika en prei

– blokjes bleekselderij en reepjes witte kool

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content