Groene lentefrittata

Deze lentefrittata is het lekkerst op een pistolet met aioli en verse krulandijvie.

Voor 10-14 porties
  • 110 g gedopte erwten
  • 340 g groene asperges, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 12 eieren
  • 15 g verse kruiden (dragon, bieslook en bladpeterselie)
  • 1 el olijfolie, extra vierge
  • 8 courgettebloemen, met steel, gehalveerd en zonder stamper
  • Parmezaanse kaas
  • Schijfjes citroen
  • Peper en zout
Extra
  • 10 pistolets
  • krulandijvie
  • aioli
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Blancheer de erwten en asperges kort tot ze zacht zijn en spoel ze na.
  2. Klop de eieren los met 2 theelepels water in een kom. Meng de kruiden erdoor en kruid met peper en zout naar smaak.
  3. Plaats een ingevette bakvorm van 20 cm x 30 cm met bakpapier in de oven en laat warm worden. Besprenkel de bakvorm met olijfolie en verdeel er de erwten, asperges en courgettebloemen over. Giet het eimengsel in de bakvorm en bak 18 à 22 minuten. Laat afkoelen en snijd in grote stukken.
  4. Werk de lentefrittata af met Parmezaanse kaas. Serveer met citroenschijfjes of op een pistolet met krulandijvie en aioli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content