
Thaise omelet
Voor 4:
Voor 4:
3 el neutrale plantaardige olie
250 g varkensgehakt
1 kleine gesnipperde ui
1 kl fijne kristalsuiker
1 snufje zout
10 draaien met de pepermolen
2 el sojasaus
6 eieren
2 in rondjes gesneden jonge uien
4-5 takjes verse koriander
Warm 1 el olie op in een pan op matig vuur. Doe er het gehakt en de gesnipperde ui bij en roer voortdurend tot het vlees rul gebakken is. Voeg de suiker, het zout, de peper en 1 el sojasaus toe. Bak nog 5 min. tot het vlees mooi gekleurd is en haal uit de pan. Klop de eieren samen met de resterende soja met een vork. Verwarm de overblijvende olie (doseer naargelang van de achtergebleven vetstof) in dezelfde pan en giet er de eierstruif in. Spreid halverwege het gehakt samen met de rondjes jonge ui over de helft van de omelet. Bak nog 1 min. en vouw de omelet dubbel. Bak nogmaals 1 min. Werk af met de koriander.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier