Recepten Recepten Platbrood met halloumi en zwart sesamzaad (Man’ousha jabneh) Platbrood is altijd smaakvol. Wanneer er dan ook nog gesmolten halloumi op zit en heerlijk verse kruiden, is deze hap een absolute topper.
Recepten Recepten Lamskofta met pistache Het geheim van een perfecte kofta zit in de kruiderij. Het vlees is mager en heeft een flinke snuif peper en zout en een stevige dosis kruiden en/of specerijen nodig. In deze versie zit ook een handjevol pistachenoten om ze een licht krokante bite te geven.
Recepten Recepten Gerookte auberginepuree met knoflook, tahin en munt En voor de allerbeste smaak moet je de aubergines boven een open vuur roosteren tot ze gaar zijn.
Recepten Recepten Fattoush met granaatappelmelasse-dressing Een fattoush salade is een authentiek Libanees gerecht gemaakt met goed gekruid, gebakken pitabrood, verse seizoensgroenten en geserveerd in een pittige dressing.
Recepten Recepten Gebraden rodepoonfilets met artisjokpuree Rode poon heeft een fijne smaak die helemaal tot zijn recht komt in combinatie met de artisjokpuree en chorizo.
Recepten Recepten Gebraden rode poon met venkel Gebruik middelgrote rode ponen, ontdaan van kop, vinnen en ingewanden, en bak ze eerst in boter. Eerlijk en heerlijk van smaak.
Recepten Recepten Gebraden rode poon met knolselderijpuree Staat er vis op het menu, waarom dan niet de rode poon? Deze vis is afkomstig van de Noordzee. Hij is misschien minder bekend, maar deze magere, stevige witte vis heeft een zeer fijne smaak die in combinatie met knolselderij zeer goed tot zijn recht komt.
Recepten Recepten Pistolet met fris gerookte makreel Een creatie van Peter Goossens (Hof van Cleve) voor Pistolet-Original.
Recepten Recepten Zesrib Deluxe Een recept van Frank Hermes, restaurant De Laet & Van Haver in Hove.
Recepten Recepten Gestoofde varkenswangen Een recept van Michael Yates, Slagerij Dierendonck en restaurant Carcasse (Koksijde).
Recepten Recepten Pompoensoep met gehakt en noedels Pompoen is de ideale seizoensgroente om een dikke voedzame maaltijdsoep mee te bereiden.
Recepten Recepten Preisoep met gerookte schelvis Voeg wat gerookte schelvis toe aan de zelfgemaakte preisoep en je verheft het geheel tot een hemels gerecht. Gemakkelijk, snel en bijzonder smaakvol.
Recepten Recepten Wintersoep met pompoen, kikkererwten en spek Hier kun je je werkelijk aan warmen. Geniet van deze maaltijdsoep.
Recepten Recepten Linzensoep met gerookte zalm Een kommetje hartverwarmende linzensoep met zalmreepjes maakt je dag meteen helemaal goed.
Recepten Recepten Dikke preisoep Soep is altijd de perfecte opwarmer. Deze preisoep serveer je gemixt indien je dat wenst. Of volgens smaak en voorkeur van je gasten.
Recepten Recepten Wintersoep met wortel en pastinaak Proef het seizoen in deze wintersoep. De pastinaak, wortel en peterseliewortel vormen een smaakvolle harmonie. Om helemaal warm van te worden.
Recepten Recepten Winterminestrone Zorg voor een opwarmer op koude dagen en bereid deze minestrone met een rijke variatie aan groenten en een geroosterd sneetje stokbrood met Parmezaanse kaas.
Recepten Recepten Gegratineerde witloofsoep met grijze garnalen Een kom heerlijke witloofsoep met vers gepelde garnalen en een geroosterde snede brood met kaas die je kort gratineert onder de grill. Zoiets valt toch niet te versmaden.
Recepten Recepten Duo van kool-preisoep en spliterwtensoep Welke soep wordt het vandaag? Maak er twee en giet van elke soep een pollepel in elke soepkom.
Recepten Recepten Tuymansparfait Dessert van Caitlin Freeman, naar het schilderij St. Valentine (1994) van Luc Tuymans. Uit het boek Moderne Kunst Desserts.
Recept: Zo maak je een Tomorrowland-cocktail Tomorrowland is vooral feesten op dancemuziek. Ook niet te versmaden: het culinaire aanbod. Probeer dit lekkere cocktailrecept van Manuel en Olivier Wouters.
Recepten Recepten Panna cotta met passievrucht en amandelkaramel Ben je op zoek naar een gemakkelijk en lekker dessert? Dan is een pannacotta de oplossing. Letterlijk betekent het 'gekookte room'. Dit klinkt vrij zwaar, maar je kunt er ook een frisse variant van maken.
Recepten Recepten Crème brûlée met champagne Een crème brûlée is altijd een feestelijk toetje. Doe je er dan ook nog champagne bij, dan is het werkelijk party time.
Recepten Recepten Blanquette van parelhoen en dooierzwammen Voor de bereiding van dit verfijnde stukje gevogelte met dooierzwammen moet je wat tijd en werk uittrekken. Maar het resultaat is altijd feestelijk.
Recepten Recepten Peren uit de oven met chocolade en hazelnoten De peren zijn gevuld met een mengsel van chocolade en hazelnoten. Een dessert om u tegen te zeggen.
Recepten Recepten Catalaanse panellets met chocolade Het is een traditie in Catalonië om voor Allerheiligen panellets te maken.
Recepten Recepten Navarin van zeevruchten Een snel stoofpotje van verschillende vissoorten en zeevruchten met een lekkere gebonden saus.
Recepten Recepten Fazzoletti met kreeft en saffraanroom Het Italiaanse woord 'fazzoletti' staat voor zakdoekjes in het Nederlands. Pastazakdoekjes met een verrukkelijke garnituur.
Recepten Recepten Hindefilet met kruidenkorst en sinaasappelschil Met dit recept bereid je de perfecte wildschotel. Verras je gasten en serveer een hindefilet met een mooi krokant kruidenkorstje.
Recepten Recepten Zeeduivel met saffraankerrie en walnoten Marineer de stukken zeeduivel in yoghurt met kerriepoeder en bak ze nadien in de wok. Lekker en gemakkelijk.
Recepten Recepten Gevulde kwartels met foie gras, venkel en kastanjes Voor een meer feestelijke maaltijd kun je voor kwartels kiezen die je zorgvuldig vult met een mengsel op basis van foie gras.
Recepten Recepten Eendenborstfilet met champignons en veenbessensaus Eend is sappig en heeft een volle smaak. Het doet aan 'feestvlees' denken, maar is ook een uitstekend idee voor op het weekmenu. Verras het hele gezin.