
Gebakken rodepoonfilet met risotto en gegrilde rode paprika
06-02-2015, 16:13
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:21
Voor 4:
Voor 4:
4 tot 8 rodepoonfilets (met vel)
boter
peper en zout
Voor de risotto:
1 sjalot
1 knoflookteen
boter
100 g risottorijst
1,2 l kippenbouillon
peper en zout
handvol geraspte parmezaankaas
1 gegrilde rode paprika (zonder vel)
verse peterselie
Stoof fijngehakte sjalot en look in boter. Voeg de rijst toe, roer en laat meebakken tot hij glazig wordt. Bevochtig met 1 el bouillon en laat onder voortdurend roeren in koken. Herhaal dit (bevochtigen en roeren) tot de rijst beetgaar is. Kruid met peper en zout, voeg kaas, repen paprika en peterselie toe.
Bak de filets net gaar in boter. Kruid met peper en zout en serveer op de risotto.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier