Crème brûlée met champagne

e5082924c3cfa3428eb859f3aaa617ae ©

Een crème brûlée is altijd een feestelijk toetje. Doe je er dan ook nog champagne bij, dan is het werkelijk party time.

Een crème brûlée is altijd een feestelijk toetje. Doe je er dan ook nog champagne bij, dan is het werkelijk party time.

Voor 4 personen

  • 1 vanillestokje
  • 1,5 dl melk
  • 250 g room
  • 2 el zetmeel
  • 3 eieren
  • 3 eierdooiers
  • 80 g suiker
  • een mespunt geraspte citroenschil
  • 1 dl champagne
  • cassonade

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 170 °C.

2. Splijt het vanillestokje in tweeën en schraap er de zaadjes uit.

3. Breng de melk, de room (houd 2 eetlepels apart), de vanillezaadjes en het -stokje samen aan de kook.

Roer het zetmeel los in 2 eetlepels room. Meng door de hete vanilleroom, breng weer aan de kook en haal van het vuur.

4. Klop de eieren, de eierdooiers en de suiker op tot een romig geheel. Voeg de citroenschil en de champagne toe. Giet er de hete vanilleroom bij. Meng grondig door elkaar.

5. Giet in ramequins en zet in een diepe bakplaat. Giet er net voldoende water bij tot de potjes voor twee derde onderstaan. Bak de crèmes 45 minuten.

6. Laat de crèmes afkoelen en zet minstens 2 uur koel weg.

7. Besprenkel de crèmes vlak voor het serveren met cassonade en laat karamelliseren onder een hete grill.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content