
Pompoensoep met gehakt en noedels
Pompoen is de ideale seizoensgroente om een dikke voedzame maaltijdsoep mee te bereiden: pompoensoep met gehakt en noedels
Pompoen is de ideale seizoensgroente om een dikke voedzame maaltijdsoep mee te bereiden: pompoensoep met gehakt en noedels.
Voor 4 personen
400 g hokkaidopompoen
1 el olie
400 g rundergehakt
2 tl kerriepoeder
500 ml groentebouillon
200 ml versgeperst sinaasappelsap
200 ml room
350 g noedels
sojasaus en cayennepeper
peper van de molen en zout
Bereiding
1. Was de pompoen en snijd met de schil in blokjes van 2 x 2 cm. Verhit de olie in een pan en bak het gehakt. Kruid royaal met peper en zout. Voeg de pompoen toe en laat 2 min. stoven.
2. Strooi er het kerriepoeder over en vul aan met de groentebouillon, het sinaasappelsap en de room. Breng aan de kook, voeg de noedels toe en laat deze gaarkoken; roer regelmatig. Breng op smaak met sojasaus en cayennepeper en serveer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier