Pompoensoep met gehakt en noedels

Pompoen is de ideale seizoensgroente om een dikke voedzame maaltijdsoep mee te bereiden: pompoensoep met gehakt en noedels

Pompoen is de ideale seizoensgroente om een dikke voedzame maaltijdsoep mee te bereiden: pompoensoep met gehakt en noedels.

Voor 4 personen

400 g hokkaidopompoen

1 el olie

400 g rundergehakt

2 tl kerriepoeder

500 ml groentebouillon

200 ml versgeperst sinaasappelsap

200 ml room

350 g noedels

sojasaus en cayennepeper

peper van de molen en zout

Bereiding

1. Was de pompoen en snijd met de schil in blokjes van 2 x 2 cm. Verhit de olie in een pan en bak het gehakt. Kruid royaal met peper en zout. Voeg de pompoen toe en laat 2 min. stoven.

2. Strooi er het kerriepoeder over en vul aan met de groentebouillon, het sinaasappelsap en de room. Breng aan de kook, voeg de noedels toe en laat deze gaarkoken; roer regelmatig. Breng op smaak met sojasaus en cayennepeper en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content