
Preisoep met gerookte schelvis
Voeg wat gerookte schelvis toe aan de zelfgemaakte preisoep en je verheft het geheel tot een hemels gerecht. Gemakkelijk, snel en bijzonder smaakvol.
Voor 4
7 preien
60 g boter
1 l groentebouillon
500 g gerookte schelvis (haddock)
1 kruidnagel
5 zwarte peperkorrels
250 ml melk
250 ml water
2 tl sesamzaadjes
peper van de molen en zout
Maak de preien schoon en verwijder het groen. Snij de preien in de lengte in vieren en spoel onder koud stromend water om zand te verwijderen. Snij nadien in plakjes. Smelt 30 g boter in een grote pan en stoof de prei 6 à 7 min. afgedekt op een laag vuur; laat de prei niet bruin worden. Bevochtig met de groentebouillon en kook afgedekt 25 min. op een zeer laag vuur. Kruid met peper en zout.
Leg de vis in een pan met de kruidnagel en peperkorrels. Giet er de melk en het water over en breng aan de kook. Haal van het vuur en laat 15 min. rusten. Rooster de sesamzaadjes in een droge antikleefpan. Giet de warme preisoep in 4 kommen of diepe borden. Verkruimel er de vis over en leg er een klontje boter op. Werk af met de sesamzaadjes en serveer meteen.
Tip: vervang de gerookte schelvis eventueel door gerookte heilbot.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier