
Gekookte peren in witte wijn met room van geroosterde amandelen
Voor 4:
Voor 4:
4 kleine peren (liefst een harde soort zoals conférence)
1 fles droge witte wijn
75 g suiker
1 stuk steranijs
1 kaneelstok
5 kruidnagels
5 zwarte peperkorrels
Voor de room:
75 g fijngehakte blanke amandelen
15 g poedersuiker
3 dl room
2 el amandelpoeder
2 el amaretto
Schil de peren mooi in vorm, laat de steel eraan en doe in een pan. Voeg de wijn, de suiker en de specerijen toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat in ongeveer 45 min. gaarkoken. Draai het vuur uit en laat de peren afkoelen in het kookvocht.
Rooster de amandelen in een droge pan. Bestrooi met poedersuiker wanneer ze bruin beginnen te kleuren en laat karamelliseren. Laat afkoelen in een kom.
Klop de room stijf en meng met het amandelpoeder en de amaretto onder de amandelen. Laat 30 min. opstijven in de ijskast en serveer met de peren. Versier eventueel met ongepelde (bruine) amandelen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier