Recept: Zo maak je een Tomorrowland-cocktail

© gf
  • Moeilijkheid

Tomorrowland is vooral feesten op dancemuziek. Ook niet te versmaden: het culinaire aanbod. Probeer dit lekkere cocktailrecept van Manuel en Olivier Wouters.

Tomorrowland is naast uitbundig feesten op dancemuziek ook een culinaire ontdekkingstocht langs creaties van grote namen uit de restaurantwereld, denk Sergio Herman, Kobe Desramaults, Bart De Pooter en Wout Bru.

In het lijvige boek dat Tomorrowland naar aanleiding van de tiende verjaardag uitbracht (net uit), wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan het culinaire luik van het dancefestival. Onder meer gehaktballenspecialist Wim Ballieu en pizzabakker Peppe Giacomazza geven enkele keukengeheimen prijs. Mixologen Manuel en Olivier Wouters van de bekende Antwerpse cocktailbar SIPS verklapten dit tasty recept van hun Tomorrowland-cocktail. Cheers. (DB)

Benodigdheden:

• 1 stuk komkommer (5 cm) in schijfjes gesneden

• 1 lepel rietsuiker

• 4,5 cl Grey Goose vodka

• 2 cl honingsiroop

• 1 cl suikerwater

• 4 cl verse limoensap

Bereidingswijze:

• Gebruik een Boston Shaker, voeg de schijfjes komkommer en het rietsuiker toe

• Plet de komkommer met een vijzel

• Voeg wodka, siroop, suikerwater en het limoensap toe

• Doe alle ingrediënten samen met ijs in de cocktailshaker

• Schud goed, zeef het mengsel en giet het in een whiskyglas gevuld met ijs

• Werk de cocktail af met komkommer en een lavendelbloem

• Serveer met een rietje

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content