Zalmsoep met prei

Voor 4

Voor 4

2 stengels prei

500 g bloemige aardappelen

2 el boter

een snuifje nootmuskaat

800 ml visbouillon

400 g zalmfilet

100 ml room

1 el fijngehakte dille

een kneepje citroensap

plukjes krulpeterselie, voor de afwerking

peper van de molen en zout

Was en snij de prei in ringen. Schil en snij de aardappelen in kleine blokjes. Stoof beide in de hete boter, kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen. Spoel de zalmfilet, dep droog en snij in repen. Voeg de dille en room toe aan de soep en breng aan de kook. Leg er vervolgens de zalm in en laat deze 4 à 5 min. trekken tot de zalm gaar is; laat de soep echter niet meer koken!

Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Doe de soep in kommetjes en serveer gegarneerd met plukjes peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content