
Fagiolata (Piëmontese bonensoep met pasta)
Het is wel even werk, maar zo lekker!
Het is wel even werk, maar zo lekker!
Voor 4 personen
1 grote witte ui
150 g tomaten
4 el olijfolie
500 g verse witte of bruine bonen, bijv. cannellini of borlotti
1 bosje basilicum
1/2 bosje peterselie
1 stengel selderij
100 g sedanini (dunne penne)
versgeraspte Parmezaanse kaas, voor de afwerking
peper van de molen en zout
Bereiding
1. Pel en hak de ui fijn. Was de tomaten, dompel even in kokend water, ontvel en halveer. Ontpit en snijd de tomaten nadien in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui glazig. Voeg de tomatenblokjes toe en laat afgedekt op een matig vuur meestoven. Voeg de verse bonen toe en doe er zo veel water bij tot alles goed bedekt is. Laat 30 min. op een matig vuur sudderen.
2. Voeg de fijngehakte basilicum, peterselie en selderij toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook, doe er de pasta bij en laat net zo lang koken tot de pasta gaar is. Roer regelmatig. Breng opnieuw op smaak met een beetje peper en zout. Serveer de soep bestrooid met Parmezaanse kaas.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier