
Wortelsoep met geroosterde amandelschilfers en bieslookolie
04-03-2015, 13:52
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:21
Voor 4:
Voor 4:
1 bos bieslook (vers!)
2,5 dl olijfolie
zout
1 kg wortelen
2 middelgrote bloemige aardappelen
1 grote ui
1 l kippenbouillon
1 kruidentuil (peterseliestengels, tijm en laurier)
peper
een handvol amandelschilfers
Maak eerst bieslookolie: snij bieslook fijn en mix met olijfolie en zout tot een groene saus. Giet door een zeef en laat rusten.
Schil de wortelen en aardappel en snijd in gelijke stukken. Pel de ui en snij fijn. Zet alles op met de bouillon en kruidentuil en kook gaar. Mix tot soep en kruid met peper en zout.
Rooster de amandelschilfers en strooi in de soep. Werk af met bieslookolie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier