Wortelsoep met geroosterde amandelschilfers en bieslookolie

Voor 4 personen
  • 1 bosje verse bieslook
  • 2,5 dl olijfolie
  • zout
  • 1 kg wortelen
  • 2 middelgrote bloemige aardappelen
  • 1 grote ui
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 kruidentuil (peterseliestengels, tijm en laurier)
  • peper
  • handvol amandelschilfers
Bereiding
  1. Maak eerst bieslookolie: snij bieslook fijn en mix met olijfolie en zout tot een groene saus. Giet door een zeef en laat rusten.
  2. Schil de wortelen en aardappel en snijd in gelijke stukken. Pel de ui en snij fijn. Zet alles op met de bouillon en kruidentuil en kook gaar. Mix tot soep en kruid met peper en zout.
  3. Rooster de amandelschilfers, strooi ze in de wortelsoep en werk af met bieslookolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content