Wintersoep met wortel en pastinaak

Proef het seizoen in deze winterse groentesoep. De pastinaak, wortel en peterseliewortel vormen een smaakvolle harmonie. Om heerlijk warm van te worden.

  • 500 g pastinaken
  • 2 wortelen
  • 1 wortelpeterselie
  • 2 stengels prei
  • 3 el boter
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/4 tl karwijzaad
  • 800 ml groentebouillon
  • 1 el fijngehakte marjolein
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • enkele takjes marjolein, voor de afwerking
  • peper van de molen en zout

Bereiding

1. Schil de pastinaken, wortelen en wortelpeterselie. Snijd de groenten in hapklare blokjes of plakjes. Was en snijd de prei in ringen.

2. Bak de pastinaken, wortelen en wortelpeterselie in de hete boter, voeg het kerriepoeder en karwijzaad toe en laat even meebakken. Giet er de bouillon over en laat afgedekt 20 min. sudderen.

3. Voeg de prei toe en laat alles nog 10 min. koken tot de groenten gaar zijn. Kruid met de marjolein, peper en zout.

4. Serveer de soep gegarneerd met de peterselie en takjes marjolein.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content