Maghreb-kikkererwtensoep met venkel-kappertjestapenade Kikkererwten spelen in de hele mediterrane keuken een belangrijke rol. En dat begrijp ik volkomen... wat een voedzame bommetjes zijn het! Elk Maghreb-land heeft wel een soep waar ze rijkelijk in gaan: harira in Marokko, doubara in Algerije en lablabi in Tunesië. Deze soep zit er tussenin: een Maghreb-kikkererwtensoep.
Recepten Recepten Couscoussalade met rauwe zeekraal en courgette en romige karnemelkdressing Couscous en karnemelk is een match made in heaven... ook in deze salade!
Recepten Recepten Luchtige hindia-cake Kan je in ons landje enkele cactusvijgen (ofwel hindia) bemachtigen? Probeer dan eens dit kruidig-zoete gebak.
Recepten Recepten Shatta - rood of groen Shatta is op elke Palestijnse eettafel te vinden, als tegengewicht voor vette gerechten of om andere op te peppen. Een recept voor shatta van chefs Sami Tamimi en Tara Wigley.
Recepten Recepten Kimchi van venkel en kurkuma Deze kimchi van venkel en kurkuma is heerlijk als bijgerechtje bij sushi, Koreaanse bimibap, gebakken rijst of in een poké bowl.
Recepten Recepten De terrine van Hermine Hermine is mijn grootmoeder van moederskant. Ze is er helaas niet meer, maar ik koester de warme herinneringen aan haar en haar kookboek, dat ik geregeld doorblader. Dit terrinerecept zette mijn jeugd op zijn kop. De smaak overtreft alles, zelfs de allerbeste slager kan er niet aan tippen. Wachten is de kunst, wachten om ervan te genieten. Vijf dagen maar liefst.
Recepten Recepten Grillige groenten Met portobello's, courgette en mais op de barbecue kom je al een heel eind, maar de verscheidenheid aan groenten waarmee Martin Nordin aan de slag gaat is een ware eyeopener. Aubergines rechtstreeks op het vuur, gerookte bietjes of geroosterde knolselder, zijn creativiteit kent geen grenzen. Wie wil er dan nog een gewone hamburger?
Recepten Recepten Marshmallows met fruit Dankzij dit eenvoudige recept kun je zelf marshmallows maken. Met een vruchtensmaakje naar keuze.
Honingijs met gember Verras je gasten met een zomers ijsdessert. De combinatie van gember en honing geeft erg veel smaak.
Tortang Talong Tortang Talong is een simpele omelet met een hoog spektakelgehalte. Doordat je de aubergine in het ei dipt, krijgt je omelet de vorm van de aubergine. Je kunt voor dit gerecht Aziatische aubergines gebruiken, die zijn iets langer en smaller en garen daardoor sneller. Maar het lukt ook prima met een stevige, ronde aubergine. Wie graag wat vlees toevoegt kan ervoor kiezen om wat gebakken varkensgehakt te mengen onder het eiermengsel.
Recepten Recepten Mossel fritters Deze viskoekjes worden in Nieuw- Zeeland gemaakt met de uit de kluiten gewassen green lip-mosselen. Die zijn veel groter dan de mosselen die wij kennen en een tikje zoeter van smaak. Maar dit recept is ook overheerlijk met een verse Zeeuwse mossel.
Golabki Golabki zijn koolrolletjes, met een vulling van rijst en gehakt, die langzaam worden gestoofd in bouillon. Het is een huiselijk gerecht dat je makkelijk in grote hoeveelheden kunt maken.
Recepten Recepten Aubergine met chilipeper en sojasaus Een recept van de bekroonde kookboekenschrijver Nigel Slater.
Recepten Recepten Tuinbonen met doperwtenscheuten en zoute ricotta Tuinbonen met doperwtenscheuten en zoute ricotta is een gerecht van de bekroonde kookboekenschrijver Nigel Slater.
Recepten Recepten Geschroeide inktvis met een saus van jonge courgette en olijfolie Een recept van Ralp Geerts
Recepten Recepten Jonge artisjokken met rodepeperolie en bottarga Jonge artisjokken met rodepeperolie en bottarga is een recept van Ralp Geerts (chef restaurant Porta Sud, Breda).
Recepten Recepten Witte ganache met speculoos Ganache is een zachte chocolade botercrème. De lopende crème kun je gebruiken als topping voor taarten of cakes. Als je het laat opstijven in de koelkast, kun je het gebruiken als vulling voor chocoladetruffels.
Culinair Culinair Ikea geeft recept prijs van beroemde gehaktballetjes De Zweedse meubelgigant Ikea is niet enkel geliefd om zijn decoratieartikelen, maar zeker ook om de Zweedse gehaktballetjes die je er kunt eten. Nu alle filialen door de coronamaatregelen gesloten zijn, beslist de keten om het recept van zijn beroemde kötbullar te delen.
Recepten Recepten Salade van aubergine en peultjes met tofoe en gember-sojadressing Ingrediënten Voor 4 personen
Recepten Recepten Salade van nieuwe aardappelen, artisjok en asperge met harissa Als de nieuwe aardappelen er zijn, is het warme seizoen in aantocht. Combineer met voorjaarsgroenten tot een frisse salade die je op smaak brengt met zelfgemaakte harissa.
Recepten Recepten Gelakte eend met specerijen en raapjesroom Deze eendenborstfilet is niet alleen uitzonderlijk lekker maar wordt ook prachtig en origineel gepresenteerd op de raapjesroom. Een ideale hoofdschotel voor je feestmenu.
Recepten Recepten Sint-jakobsschelpen met Japanse spinaziekoekjes en citroen-knoflooksaus De spinaziekoekjes kun je een mooie vorm geven door ze te bakken in een muffinvorm.
Recepten Recepten Asperge-kokossoep met salsa van rabarber en jalapeños Om deze asperge-kokossoep te maken heb je wel wat tijd nodig maar het resultaat is dan ook onovertroffen.
Recepten Recepten Pompoensoep met munt en kaasjeskruidbloemen Kaasjeskruid is een eetbare sierplant. De jonge blaadjes kunnen als groente gegeten worden, de bloemetjes worden eveneens gegeten. Ze kunnen prima aan salades worden toegevoegd of als garnering worden gebruikt.
Recepten Recepten Gepekelde wilde appeltjes Experimenteer gerust met wilde appeltjes. Ze zijn overal te vinden als je de wilde appelbomen weet staan. Hun smaak is iets zuriger, wranger en minder zoet dan de gangbare appels, maar wat een aroma.
Recepten Recepten Toast met daslookhummus, pinksterbloem, klaverzuring en sleutelbloemen Daslook is verwant aan de alom bekende knoflook, pinksterbloem zorgt voor extra mosterd- en licht bittere smaak, klaverzuring voor een fijne zure, groene appel smakende ervaring. Sleutelbloemen als extra versiering, smaken licht zoetig.
Recepten Recepten Zeebarbeel met artisjok, rood basilicum, rode biet, zwarte olijven en daslook Een recept van restaurant Jan Van den Bon in Gent.
Recepten Recepten Tartaar van kalfsvlees, gepekelde groenten, crumble van parmezaan, crème van doperwtjes Recept van restaurant Chef's Table in Burcht.
Recepten Recepten Cookies van Grand Cru-chocolade met een hart van fondant Cookies van Grand Cru-chocolade met een hart van fondant is een recept van chocolatier Benoît Nihant.
Recepten Recepten Tomatensalsa met sorbet en extract van tomaat Een recept van restaurant 't Vlierhof in Bilzen.
Van garage naar plantage: de artisanale merkchocolade van Benoît Nihant Het indrukwekkende avontuur van een bevlogen chocolatier.
Recepten Recepten Zwartpootkip met knolselder, truffel en polderardappel Een recept van chef-kok Kris De Roy van restaurant Hofke van Bazel.
Recepten Recepten Soesjes met compote van mandarijnen en cappuccinoslagroom Soesjes bereiden vraagt enige tijd en handigheid maar het resultaat is meer dan geweldig.
Recepten Recepten Coquilles, rapen, shiso Een recept van chef Vilhjalmur Sigurdarson van restaurant Souvenir in Gent.
Recepten Recepten Leng, knolselder, koriander Een recept van chef Vilhjalmur Sigurdarson van restaurant Souvenir in Gent.
Recepten Recepten Aardpeer, linzen, walnoot Een recept van chef Vilhjalmur Sigurdarson van restaurant Souvenir in Gent.
Recepten Recepten Gevuld belgasconne-varkensgebraad Een recept van Christian Guignies van Slagerij Carné in Ukkel.
Recepten Recepten Water met biet, frambozen en munt Ingrediënten 4 mini-chioggiabietjes (of 1 kleine biet), 250 g frambozen, een paar takjes munt, een paar ijsblokjes, 1,5 l water
Recepten Recepten Nasu dengaku Nasu dengaku is een Japans gerecht met een intense, hartige smaak. 'Van dit gerecht vragen klanten het vaakst het recept', zegt Hanna van het Japanse restaurant Izumi in Antwerpen. Je kunt nasu dengaku als voorgerecht eten of er een maaltijd van maken door het te serveren met rijst en misosoep.
Recepten Recepten Tarbot crab Een recept van sterrenchef Edwin Menue van restaurant Cuines 33 in Knokke.
Recepten Recepten Sea buckthorn fennel Een recept van sterrenchef Edwin Menue van restaurant Cuines 33 in Knokke.
Recepten Recepten ‘Nectar of the bees’ cocktail Een cocktail op basis van appelmede, een drank die terug is van heel lang weggeweest.
Recepten Recepten Gefermenteerde witte asperges Een recept van chef René Redzep (Noma). Gefermenteerde asperges kun je maanden bewaren. Fijngesneden zijn ze heerlijk bij een hamburger of bij paté, als alternatief voor zoetzure augurken.
Recepten Recepten Verse boter met algen Overheerlijk op een versgebakken brood met een schaaltje versgepelde grijze garnalen erbij.
Recepten Recepten Sciuscielli - Italiaanse broodknoedels met aardappel-tomatenbouillon Alweer een voorbeeld van hoe je nog iets met oud brood kunt doen. Deze knoedels worden samen met plakjes aardappel in een bouillonachtige saus gestoofd.
Recepten Recepten Kibbeh in een romige saus van geitenyoghurt en gedroogde munt Adib groeide op in Clemenceau en dit recept was een klassieker in zijn familie. Zoals het een echte Beiroeti familie betaamt wordt de warme lunch altijd samen genuttigd, zelfs op kantoor! Wij maakten het voor een lunch op het balkon van Adibs ouderlijk huis. Het was de eerste keer dat ik het at en ik […]