Salade van aubergine en peultjes met tofoe en gember-sojadressing

Voor 4 personen
  • 1 aubergine, in de lengte in vieren gesneden, elk kwart in de breedte gehalveerd
  • 300 g peultjes
  • 340 g groene asperges, schoongemaakt en in dikke diagonale sneden
  • 600 g zijdetofoe, in blokjes van 4 cm
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 kl sesamolie
  • 1 teentje knoflook, gekneusd
  • erwtenkiemen
  • peper en zout
Voor de dressing
  • 60 ml lichte sojasaus
  • 2 el rijstwijnazijn
  • 2 volle el opgelegde gember, fijngehakt
  • snuifje kristalsuiker
  • 1 lente-ui, in julienne,
  • 1 kl geroosterde sesamzaadjes + extra
Bereiding
  1. Stoom de stukken aubergine in 12 à 15 minuten gaar en scheur ze dan in kleinere stukken.
  2. Klop voor de dressing de sojasaus op met de azijn en de gember. Roer er de suiker, de lente-ui en de sesamzaadjes onder.
  3. Blancheer de peultjes en de asperges 2 à 3 minuten in een ruime pan gezouten kokend water. Giet af, laat schrikken in ijswater en laat uitlekken.
  4. Dep de groenten droog met keukenpapier en leg ze in een grote mengkom, samen met de aubergine en de tofoe. Voeg de dressing toe, breng de salade met aubergine op smaak met peper en zout en schep luchtig om.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content