Gepekelde wilde appeltjes

fdb5ce6a880c9416b62e99efae4cd7b3

Experimenteer gerust met wilde appeltjes. Ze zijn overal te vinden als je de wilde appelbomen weet staan. Hun smaak is iets zuriger, wranger en minder zoet dan de gangbare appels, maar wat een aroma.

Experimenteer gerust met wilde appeltjes. Ze zijn overal te vinden als je de wilde appelbomen weet staan. Hun smaak is iets zuriger, wranger en minder zoet dan de gangbare appels, maar wat een aroma.

Ingrediënten

  • 12 wilde appeltjes
  • 120 ml appelazijn
  • 120 ml witte azijn
  • 3 soeplepels bruine suiker
  • 240 ml water
  • 1 theelepel zout
  • 8 kruidnagels
  • 2 kaneelstokken
  • enkele kruidbessen

Bereiding

1. Breng alle ingrediënten behalve de appeltjes aan de kook tot de suiker is opgelost. Voeg de appeltjes toe en laat ze even meekoken tot je er met een mes in kan prikken.

2. Laat afkoelen. Doe alles in een luchtdichte pot.

3. Te gebruiken in hartige gerechten en desserts.

Meer leren over wildplukken?Hiergeeft wildplukker Ben Brumagne enkele tips.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content