Pompoensoep afgewerkt met munt en kaasjeskruidbloemen

baa320a2e9fb3d81c02b3ef417bb4fe7

Kaasjeskruid is een eetbare sierplant. De jonge blaadjes kunnen als groente gegeten worden, de bloemetjes worden eveneens gegeten. Ze kunnen prima aan salades worden toegevoegd of als garnering worden gebruikt.

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen
  • 2 wortelen
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g bloemige aardappelen
  • 2 sjalotten
  • 1 l kippenbouillon
  • olijfolie
  • peper en zout
  • wat munt en kaasjeskruid

Bereiding

1. Schil de pompoen, aardappelen en wortelen en snijd ze in blokjes.

2. Pel en snipper de knoflook en de sjalotten, stoof ze lichtjes aan in de olijfolie. Blus met de kippenbouillon en werk af met peper en zout.

3. Voeg wat munt en kaasjeskruid toe, een kruid dat kruidige kardemomtoets toevoegt.

Meer leren over wildplukken?Hiergeeft wildplukker Ben Brumagne enkele tips.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content