Pompoensoep met munt en kaasjeskruidbloemen

Kaasjeskruid is een eetbare sierplant. De jonge blaadjes kunnen als groente gegeten worden, de bloemen zijn ook eetbaar. Prima voor salades of als garnering, in deze pompoensoep met munt en kaasjeskruidbloemen, bijvoorbeeld.

Ingrediënten
  • 1 kg pompoen
  • 2 wortelen
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g bloemige aardappelen
  • 2 sjalotten
  • 1 l kippenbouillon
  • olijfolie
  • peper en zout
  • kaasjeskruid
  • verse munt
  • kaasjeskruidbloemen
Bereiding
  1. Schil de pompoen, aardappelen en wortelen en snijd ze in blokjes.
  2. Pel en snipper de knoflook en de sjalotten, stoof ze lichtjes aan in de olijfolie. Blus met de kippenbouillon en werk af met peper en zout.
  3. Voeg wat kaasjeskruid toe voor een kruidige kardemomtoets.
  4. Versier de pompoensoep met kaasjeskruidbloemen en enkele blaadjes verse munt.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content