Goed begonnen: 35 recepten voor een feestelijk voorgerecht
Katrien Huysentruyt
Journalist
Journalist
30-11-2023, 07:00
Hoe je eindejaarsmenu er ook mag uitzien, wat het eerst op tafel komt zet altijd de toon. Tussen deze 35 recepten voor een feestelijk voorgerecht vind je vast de perfecte gangmaker.
Het hoofdgerecht is vaak het uitgangspunt voor wat er nog aan mooi gevulde bordjes op de feesttafel verschijnt. Maar het is de start van de maaltijd die de verwachtingen van je gasten bepaalt. Kreeft, oesters, truffel of jakobsschelpen? Terrine, pasta, fancy salade of toch maar een chique soep? Leg de lat feestelijk hoog vanaf het voorgerecht, met een van deze fijne recepten.
35 recepten voor een feestelijk voorgerecht
- Aardappelrösti met Sint-Jakobsnoten
- Bloemkoolroomsoep met roquefort
- Bloemkoolsalade met ansjovis en kappers
- Bouillon met parmezaanknoedels
- Carpaccio van groene asperges met gegrilde en gele oesterzwammen
- Cocotte met cantharellen, spek en aardappels
- Gebakken geitenkaas met tapenade
- Gebakken jakobsschelp met broccolimousse en zwarte truffel
- Gegratineerde oesters met cidersabayon
- Gemarineerde tonijn met komkommer en koriander
- Gerookte kabeljauw met tomaat en zwarte peper
- Hartige taart met parelhoen en appels
- Jakobsschelpen met lente-ui en kaviaar
- Krabbuideltjes met zoete aardappel
- Kreeft met avocado en sesam-sinaasappelsiroop
- Kreeft met champagnesabayon en roze peper
- Kreeftenbisque met Grand Marnier
- Lasagne met bospaddenstoelen, spinazie en parmaham
- Mozzarella met artisjokken en citroenvinaigrette
- Paddenstoelensoep met boekweit, miso en citroen
- Pannetje met zeeduivel en paddenstoelen
- Pasta met paddenstoelen
- Pastilla met staartvis en scampi’s
- Pastinaaksoufflés
- Pompoensoep met dooierzwammen en gekonfijte kastanjes
- Rammenasslaatje met scheuten
- Ravioli met spinazie, duxelles van champignons en kreeftenschuim
- Risotto met camembert en zwarte truffel
- Schuimige soep van bospaddenstoelen met kervel en shiitake
- Sint-jakobsnoten met camembertsabayon en koraaltoastjes
- Sint-jakobsnoten met citroen-saffraansaus
- Soep van eekhoorntjesbrood met griesmeelknoedels
- Terrine van garnalen
- Velouté van groene asperges met gerookte zalm
- Zalmtaart met mango, krab en chilipeper
- Zalmterrine met broccoli en gedroogd fruit
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier