Bouillon met parmezaanknoedels
09-12-2015, 15:57
Bijgewerkt op: 18-02-2024, 11:20
Maak zelf parmezaanknoedels, schep er de bouillon over en je eindigt met een verrukkelijk soepje.
Voor 4 personen
- 40 g koude boter
- 80 g geraspte parmezaan
- 1 ei
- 60 g bloem
- 1 l runderfond
- 2 lente-uien
- 1 takje basilicum
- 1 el fijngehakte pistachenoten
Bereiding
- Kneed de boter met de geraspte parmezaan, het ei en de bloem tot een glad deeg. Kruid met peper en zout, dek af en zet 1 uur koel weg. Vorm knoedels van het deeg met twee eetlepels en pocheer deze 5 minuten in zacht kokend gezouten water.
- Breng de runderfond aan de kook, kruid met peper en zout. Maak de lente-uien schoon en snijd in ringen. Spoel het basilicum, zwier droog en hak de blaadjes fijn.
- Haal de parmezaanknoedels uit het water met een schuimspaan en schik in diepe borden. Giet er de runderfond over. Werk af met de lente-uien, het basilicum en de pistachenoten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier