Gegratineerde oesters met cidersabayon
08-12-2015, 14:59
Bijgewerkt op: 26-11-2023, 09:29
Vul de lege schelpen met gefruite groenten, schik de oesters op en lepel er cidersabayon over. Zo maak je deze hemelse gegratineerde oesters met cidersabayon klaar.
Voor 4 personen
- 24 holle oesters (nr. 3)
- 100 g wortel
- 100 g preiwit
- 30 g boter
- 2 eierdooiers
- 1 dl oestervocht
- 1,5 dl droge cider
- 1,5 dl slagroom
Bereiding
- Maak de oesters open, vang het vocht op en meet er 1 dl van af. Zet beide koel weg.
- Snijd de wortel en de prei in fijne reepjes en fruit een tiental minuten glazig in de boter.
- Meng de eierdooiers, het oestervocht en de cider door elkaar in een diepe kom. Zet de kom in een bain-marie en klop het geheel op tot een sabayon. Haal de kom uit de bain-marie en blijf kloppen tot de sabayon afgekoeld is.
- Klop de slagroom op en spatel door de sabayon. Kruid indien nodig bij. Verwarm de ovengrill voor. Haal de oesters uit de schelp en giet het laatste vocht weg.
- Verdeel de gefruite groenten over de holle schelpen en schik er de oesters op. Lepel er de cidersabayon over en laat 5 minuten gratineren onder de grill. Serveer de gegratineerde oesters meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier