Velouté van groene asperges met gerookte zalm
08-12-2015, 14:58
Bijgewerkt op: 18-11-2023, 17:26
Maak een zachte smeuïge soep van groene asperges en voeg reepjes gerookte zalm toe aan de velouté. Verrukkelijk.
Voor 4 personen
- 500 g groene asperges
- 1 kleine ui, 1 sjalot
- 50 g boter
- 20 g bloem
- 4 sneetjes gerookte zalm
- 1 dl melk
- 1,5 dl zure room
- 4 plukjes kervel voor de afwerking
Bereiding
- Breek de houtige uiteinden van de groene asperges af. Kook de asperges 10 minuten in 1 liter kokend gezouten water. Giet af, maar vang het kookvocht op. Verfris de asperges onder koud stromend water en snijd in stukken.
- Pel en snipper de ui en de sjalot. Smelt de boter in een grote pan. Fruit de ui en de sjalot 2 minuten al roerend.
- Meng er de bloem door en giet er al roerend het kookvocht van de asperges bij. Voeg ook de versneden asperges toe en laat nog 10 minuten koken.
- Snijd de gerookte zalm in fijne reepjes.
- Haal de pan met asperges van het vuur, voeg de melk toe en mix de soep glad met een staafmixer.
- Kruid met peper en zout en zet de pan weer op laag vuur. Voeg de zure room toe en warm de soep zachtjes op zonder te laten koken.
- Schep de velouté van groene asperges in kommen, voeg de reepjes gerookte zalm toe en werk af met plukjes kervel.
- Kruid de velouté van groene asperges met een draai van de pepermolen en serveer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier