Pastilla met staartvis en scampi’s

pastilla

Pastilla komt oorspronkelijk uit de Marokkaanse keuken en bestaat uit een filodeeg met een heerlijk hartige vulling binnenin. Zoals deze pastilla met staartvis en scampi’s.

Voor 4 à 6 personen
  • 2 dl groentebouillon
  • 150 g couscous
  • 1 teen knoflook
  • 1 à 2 sjalotten
  • 60 g boter
  • 1/2 citroen
  • 1 kl geraspte gember
  • een snuifje saffraan
  • 4 el olijfolie
  • 300 g staartvisfilet zonder vel
  • 300 g gepelde scampi’s
  • 3 el gedroogd zeewier (of geblancheerde spinazie)
  • 3 vellen filodeeg van 40 x 40 cm
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de hete groentebouillon op de couscous en laat 10 minuten zwellen.
  2. Pel de knoflook en de sjalotten en snipper fijn. Fruit beide glazig in 10 g boter.
  3. Pers de citroen en meng het sap met de geraspte gember, de saffraan en 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout.
  4. Spoel de staartvis en de scampi’s en dep droog. Verhit de rest van de olijfolie en 1 theelepel boter in een braadpan. Bak de staartvis en de scampi’s goudbruin. Blus de pan met het citroen-gembermengsel en haal van het vuur.
  5. Laat het gedroogde zeewier weken in water en laat uitlekken.
  6. Vet een ovenschaal (van ongeveer 20 cm diameter) in met de rest van de boter, die je eerst gesmolten hebt. Bekleed met het filodeeg en laat een deel van het deeg over de randen hangen. Bestrijk het filodeeg met gesmolten boter.
  7. Meng de couscous met de helft van de staartvis en de scampi’s en schep in de ovenschaal. Voeg de gefruite sjalotten en het geweekte zeewier toe. Bedek met de rest van de staartvis en scampi’s.
  8. Vouw het filodeeg over de vulling en bestrijk met de rest van de gesmolten boter. Bak de pastilla ongeveer 30 minuten in de oven. Serveer warm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content