Schuimige soep van bospaddenstoelen met kervel en shiitake

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept. ©
  • Moeilijkheid

Zorg in de mengeling paddenstoelen zeker voor de zwarte trompettes de la mort. Die hebben een sterkte bossmaak met een frisse munttoets. Zij geven de soep aromatische kracht.

Voor 4 personen

  • 400 g gemengde aromatische bospaddestoelen (cantharellen, boleten, oranjegroene melkzwammen, gele stekelzwammen, trompettes de la mort) en gekweekte soorten (shii-takes, Parijse champignons, oesterzwammen)
  • 1,2 liter gevogeltebouillon
  • 2 dl room
  • versgemalen witte peper en zout
  • 4 grote shiitakes
  • boter
  • kervelpluksels

Bereiding

1. Maak de paddenstoelen schoon en snijd de grote exemplaren in kleinere stukken. Breng de gevogeltebouillon aan de kook en doe er de paddenstoelen bij. Laat zacht gaarkoken, doe er de room bij en mix de soep fijn. Kruid met witte peper en zout.

2. Snijd de shiitakes in fijne plakken en bak goudbruin in boter. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de soep in kommetjes en werk af met de shiitakes en kervelpluksels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content