Zalmterrine met broccoli en gedroogd fruit

Voor 1 terrine
  • 2 dl witte wijn
  • 2 el citroensap
  • 1 laurierblaadje
  • 3 à 4 jeneverbessen
  • 2 takjes dille
  • 200 g broccoliroosjes
  • 2 wortelen
  • 400 g zalmfilet
  • 8 gelatineblaadjes
  • 1 à 2 el witte azijn
  • 50 g witte amandelen
  • 80 g gedroogde cranberry’s
  • zalmkaviaar voor de afwerking
Bereiding
  1. Breng de witte wijn aan de kook met 4 dl water, het citroensap, het laurierblaadje, de jeneverbessen, de dille en een snuifje zout. Laat 10 minuten zacht pruttelen.
  2. Verwijder de specerijen en de kruiden met een schuimspaan. Blancheer de broccoliroosjes 2 à 3 minuten in deze bouillon.
  3. Schil de wortelen en snij in plakjes. Haal de broccoliroosjes uit de bouillon met een schuimspaan en laat uitlekken. Blancheer de wortelen 1 minuut in de bouillon en giet af.
  4. Spoel de zalmfilet, dep droog en snij in blokjes. Laat de gelatine weken in koud water.
  5. Haal de pan met bouillon van het vuur, doe er de zalmblokjes in en laat 5 à 6 minuten rusten. Giet de bouillon door een zeef en kruid met peper en zout. Voeg de witte azijn toe. Knijp de gelatine uit en los op in de bouillon.
  6. Bekleed een terrinevorm van 1,5 liter inhoud met plasticfolie. Schik er mooi de zalmblokjes, de geblancheerde groenten, de witte amandelen en de gedroogde cranberry’s in. Giet er de bouillon op, dek af met plasticfolie en zet 4 uur koel weg.
  7. Ontvorm de zalmterrine, verwijder de plasticfolie en werk vlak voor het serveren af met de zalmkaviaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content