Culinair Culinair Rocksterren, huilende chefs en een oog voor duurzaamheid: dit was de Michelin-uitreiking 2023 Met 16 nieuwe sterrenrestaurants en de nieuwe tweesterrenzaak van chef Karen Torosyan (Bozar) toonde de Belgische gastronomie opnieuw hoeveel talent er in ons kleine land verzameld zit tijdens de uitreiking van de Michelingids 2023. Onze redacteur trok naar Bergen en woonde de ceremonie bij waar elke Belgische chef reikhalzend naar uitkijkt.
Culinair Culinair In kaart: ontdek alle sterrenrestaurants in de Michelingids 2023 Gastronomen kunnen weer hun hart ophalen: in zijn nieuwe gids maakte Michelin bekend welke Belgische restaurants volgens zijn inspecteurs tot de absolute culinaire top behoren. Ontdek hier welke chefs de (rijzende) sterren zijn van de Belgische gastronomie.
Culinair Culinair Peter Goossens over zijn laatste maanden bij Hof van Cleve: ‘De belangrijkste les? Nooit naast je schoenen lopen’ Topchef Peter Goossens sluit eind dit jaar de deuren van zijn driesterrenzaak Hof van Cleve achter zich. Zijn souschef Floris Van Der Veken neemt vanaf 2024 het restaurant over. De laatste maanden zullen raar aanvoelen, bekent Goossens, maar hij kijkt ook al uit naar zijn toekomstplannen. ‘Het is een droom die uitkomt.’
Culinair Culinair Peter Goossens stopt eind 2023 bij Hof van Cleve en geeft de fakkel door aan keukenchef Floris Van Der Veken Na 37 jaar zullen Lieve en Peter Goossens eind 2023 de deur van hun restaurant Hof van Cleve in Kruisem als gastvrouw en chef-eigenaar definitief achter zich dichttrekken. 'We denken er al enkele jaren aan om ons professioneel leven een nieuwe wending te geven', aldus Peter Goossens die zoals bekend in Hotel La Réserve in Knokke een nieuw restaurant opent.