Erwtensoep met gegrilde kippenborst, ijs van chorizo

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

2 kippenborsten

8 kwartjes zongedroogde tomaat

peper

zout

Voor de soep:

5 dl groente- of gevogeltebouillon

250 g erwten (mag diepvries zijn)

Voor het ijs:

275 g melk

150 g room

40 g suiker

40 g chorizo

Voor de olie van chorizo:

1 dl olijfolie

25 g chorizo

Soep: breng de bouillon aan de kook. Voeg de erwten toe en kook deze gaar. Mix onmiddellijk en giet door een fijne zeef. Zet op ijswater om verkleuring te voorkomen.

IJs: doe alle ingrediƃ”nten samen in een pot en breng op een matig vuurtje al roerend aan de kook. Wanneer de massa kookt, deze nog 5 minuten van het vuur af laten trekken. Zeef, koel af en draai in de ijsmachine.

Olie: meng chorizo met olijfolie en laat 30 minuten trekken op een zacht vuurtje. Doe door een zeef. Halveer de kippenborsten. Wrijf ze in met olie en leg even op de gril. Kruid met peper en zout en gaar verder in een hete oven.

Snijd de kwartjes tomaat in fijne reepjes. Verdeel de soep over warme borden, leg in het midden de gegrilde kipfilet met daarop een schep ijs en versier met de reepjes tomaat.

Recept: Peter Goossens, Hof van Cleve

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content