Chocoladesoep met sinaasappel en wortel

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

Voor de wortelpuree :

250 g wortel

35 g poedersuiker

4 g gember

20 g boter

szechuanpeper

Voor de gelei :

5 dl gezeefd sinaasappelsap

12 g Hamman-thee

12 g gelatinepoeder

20 g suiker

Voor de chocoladesoep :

125 g room

20 g suiker

250 g water

125 g bittere chocolade (70 %)

Voor het ijs :

150 g room

3 eierdooiers

50 g suiker

150 g sinaasappelsap

Voor het garnituur :

hazelnootolie met eventueel vanillemerg onder gemengd

amandelschaafsel

Meng de ingrediënten voor de puree. Leg op aluminiumfolie, vouw dicht tot papillot en gaar 45 minuten in een oven van 200°C. Breng voor de gelei het sap aan de kook. Voeg de overige ingrediënten toe en laat 2 minuten zacht trekken. Zeef en laat opstijven.

Meng voor de soep alle ingrediënten en breng tot tegen het kookpunt (mag niet koken). Laat afkoelen. Breng voor het ijs de room aan de kook. Klop de eierdooiers luchtig met de suiker en giet er de kokende room op. Roer goed onder elkaar, voeg sinaasappelsap toe en laat binden op zacht vuur. Laat afkoelen en draai tot ijs. Serveer alles samen. Werk af met olie en amandel.

Recept Peter Goossens, Hof van Cleve

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content