Voor 4 :
Voor de wortelpuree :
250 g wortel
35 g poedersuiker
4 g gember
20 g boter
szechuanpeper
Voor de gelei :
5 dl gezeefd sinaasappelsap
12 g Hamman-thee
12 g gelatinepoeder
20 g suiker
Voor de chocoladesoep :
125 g room
20 g suiker
250 g water
125 g bittere chocolade (70 %)
Voor het ijs :
150 g room
3 eierdooiers
50 g suiker
150 g sinaasappelsap
Voor het garnituur :
hazelnootolie met eventueel vanillemerg onder gemengd
amandelschaafsel
Meng de ingrediënten voor de puree. Leg op aluminiumfolie, vouw dicht tot papillot en gaar 45 minuten in een oven van 200°C. Breng voor de gelei het sap aan de kook. Voeg de overige ingrediënten toe en laat 2 minuten zacht trekken. Zeef en laat opstijven.
Meng voor de soep alle ingrediënten en breng tot tegen het kookpunt (mag niet koken). Laat afkoelen. Breng voor het ijs de room aan de kook. Klop de eierdooiers luchtig met de suiker en giet er de kokende room op. Roer goed onder elkaar, voeg sinaasappelsap toe en laat binden op zacht vuur. Laat afkoelen en draai tot ijs. Serveer alles samen. Werk af met olie en amandel.
Recept Peter Goossens, Hof van Cleve
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier