Van klassiek tot Italiaans: 10 menusuggesties voor een geslaagd feestmaal

Wat staat er op het menu? Het is een fel geanticipeerde vraag tijdens de kerstperiode. Om te vermijden dat je met de handen in het haar zit, hebben wij enkele themagerichte menu’s samengesteld. Van exotisch tot mediterraans, van trendy tot gemakkelijk en snel – voor ieder wat wil(d)s in deze selectie.

Voorgerecht: Hartige taart met parelhoen en appels

Hoofdgerecht: Rundergebraad met dooierzwammen en zwarte truffel

Dessert: Chocoladeterrine met kersen

Voorgerecht: Tartaar van langoustines met truffel

Hoofdgerecht: Zeetongrolletjes met garnalen, aardappelpuree met zeekraal en champagnesaus

Dessert: Omgekeerde karamelpudding van Julia Child

Gnocchi van oud brood met salieboter
Gnocchi van oud brood met salieboterĀ© De kunst van no-waste

Voorgerecht: Gnocchi van brood met salieboter

Hoofdgerecht: Koolrabi gevuld met pompoen en geitenkaas

Dessert: Chocoladekerstcake met kweeperenglazuur

Gnocchi van oud brood met salieboter
Gnocchi van oud brood met salieboterĀ© De kunst van no-waste

Menu 4: Veganistisch

Voorgerecht: Gegrilde slaharten met nuggets van linzen en kruiden en sesamsaus

Hoofdgerecht: Kerstkrans met rode bieten’ketchup’

Dessert: Broodpudding met vegan crĆØme anglaise en veenbessensaus

Menu 5: Exotisch

Voorgerecht: Krabbuideltjes met zoete aardappel

Hoofdgerecht: Kabeljauw in een aromatische bouillon met koriander en citroengras

Dessert: Ijstaart met macarons en passievruchten

Menu 6: Trendy

Voorgerecht: Kingkrab met ponzu en gegrilde avocado

Hoofdgerecht: Forel met CĆ©lerisotto, aromatische vissaus en chips van quinoa

Dessert: Peer, gepocheerd in Vicaris Generaal, met specerijengranola, biscuit en panna cotta van bruine suiker

Menu 7: Klassiek

Voorgerecht: Gegratineerde oesters met cidersabayon

Hoofdgerecht: Zeebaars met gekarameliseerde schorseneren

Dessert: Soezengebakjes met hazelnoten en karamel

Gegratineerde oesters met cidersabayon
Gegratineerde oesters met cidersabayonĀ© Presse Citron

Menu 8: Italiaans

Voorgerecht: Rundvlees met foie gras, gedroogde vijgen en noten

Hoofdgerecht: Involtini d’anatra con la zucca fritta

Dessert: Bevroren sinaasappels

Menu 9: Mediterraan

Voorgerecht: Kreeft met avocado en sesam-sinaasappelsiroop

Hoofdgerecht: Gebraden kip met vijgen in rode wijn

Dessert: Kaneelsterren met goud

Menu 10: Gemakkelijk en snel

Voorgerecht: Bloemkoolroomsoep met roquefort

Hoofdgerecht: Kippenborstfilet met appels en sjalotten

Dessert: Meringues met kastanjes en chocolade

Soezengebakjes met hazelnoten en karamel
Soezengebakjes met hazelnoten en karamelĀ© Studio

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content