Van klassiek tot Italiaans: 10 menusuggesties voor een geslaagd feestmaal
Wat staat er op het menu? Het is een fel geanticipeerde vraag tijdens de kerstperiode. Om te vermijden dat je met de handen in het haar zit, hebben wij enkele themagerichte menu’s samengesteld. Van exotisch tot mediterraans, van trendy tot gemakkelijk en snel – voor ieder wat wil(d)s in deze selectie.
Menu 1: Vlees & wild
Voorgerecht: Hartige taart met parelhoen en appels
Hoofdgerecht: Rundergebraad met dooierzwammen en zwarte truffel
Dessert: Chocoladeterrine met kersen
Menu 2: Vis
Voorgerecht: Tartaar van langoustines met truffel
Hoofdgerecht: Zeetongrolletjes met garnalen, aardappelpuree met zeekraal en champagnesaus
Dessert: Omgekeerde karamelpudding van Julia Child
Menu 4: Veganistisch h2>
Voorgerecht: Gegrilde slaharten met nuggets van linzen en kruiden en sesamsaus
Hoofdgerecht: Kerstkrans met rode bieten’ketchup’
Dessert: Broodpudding met vegan crĆØme anglaise en veenbessensaus
Menu 5: Exotisch
Voorgerecht: Krabbuideltjes met zoete aardappel
Hoofdgerecht: Kabeljauw in een aromatische bouillon met koriander en citroengras
Dessert: Ijstaart met macarons en passievruchten
Menu 6: Trendy
Voorgerecht: Kingkrab met ponzu en gegrilde avocado
Hoofdgerecht: Forel met CĆ©lerisotto, aromatische vissaus en chips van quinoa
Menu 7: Klassiek
Voorgerecht: Gegratineerde oesters met cidersabayon
Hoofdgerecht: Zeebaars met gekarameliseerde schorseneren
Dessert: Soezengebakjes met hazelnoten en karamel
Menu 8: Italiaans
Voorgerecht: Rundvlees met foie gras, gedroogde vijgen en noten
Hoofdgerecht: Involtini d’anatra con la zucca fritta
Dessert: Bevroren sinaasappels
Menu 9: Mediterraan
Voorgerecht: Kreeft met avocado en sesam-sinaasappelsiroop
Hoofdgerecht: Gebraden kip met vijgen in rode wijn
Dessert: Kaneelsterren met goud
Menu 10: Gemakkelijk en snel
Voorgerecht: Bloemkoolroomsoep met roquefort
Hoofdgerecht: Kippenborstfilet met appels en sjalotten
Dessert: Meringues met kastanjes en chocolade
Menu 3: Vegetarisch h2>
Voorgerecht: Gnocchi van brood met salieboter
Hoofdgerecht: Koolrabi gevuld met pompoen en geitenkaas
Dessert: Chocoladekerstcake met kweeperenglazuur
Menu 4: Veganistisch h2>
Voorgerecht: Gegrilde slaharten met nuggets van linzen en kruiden en sesamsaus
Hoofdgerecht: Kerstkrans met rode bieten’ketchup’
Dessert: Broodpudding met vegan crĆØme anglaise en veenbessensaus
Menu 5: Exotisch
Voorgerecht: Krabbuideltjes met zoete aardappel
Hoofdgerecht: Kabeljauw in een aromatische bouillon met koriander en citroengras
Dessert: Ijstaart met macarons en passievruchten
Menu 6: Trendy
Voorgerecht: Kingkrab met ponzu en gegrilde avocado
Hoofdgerecht: Forel met CĆ©lerisotto, aromatische vissaus en chips van quinoa
Menu 7: Klassiek
Voorgerecht: Gegratineerde oesters met cidersabayon
Hoofdgerecht: Zeebaars met gekarameliseerde schorseneren
Dessert: Soezengebakjes met hazelnoten en karamel
Menu 8: Italiaans
Voorgerecht: Rundvlees met foie gras, gedroogde vijgen en noten
Hoofdgerecht: Involtini d’anatra con la zucca fritta
Dessert: Bevroren sinaasappels
Menu 9: Mediterraan
Voorgerecht: Kreeft met avocado en sesam-sinaasappelsiroop
Hoofdgerecht: Gebraden kip met vijgen in rode wijn
Dessert: Kaneelsterren met goud
Menu 10: Gemakkelijk en snel
Voorgerecht: Bloemkoolroomsoep met roquefort
Hoofdgerecht: Kippenborstfilet met appels en sjalotten
Dessert: Meringues met kastanjes en chocolade
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier