Zeebaars met gekaramelliseerde schorseneren
Ze zouden bijna behoren tot de groep van de vergeten groenten. Dankzij dit recept worden de schorseneren volledig in ere hersteld.
Ze zouden bijna behoren tot de groep van de vergeten groenten. Dankzij dit recept worden de schorseneren volledig in ere hersteld.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 30 g bloem
- 4 el olijfolie
- 600 g schorseneren
- 1 onbehandelde limoen
- 30 g verse gember
- 3 el suiker
- 4 porties zeebaars met vel
Bereiding
1. Breng 1,5 liter water aan de kook in een grote pan met de bloem en 2 eetlepels olijfolie. Schil de schorseneren, voeg toe aan het kokende water en laat 10 minuten koken.
2. Was de limoen en rasp de schil. Schil en rasp de gember. Houd beide opzij.
3. Controleer de garing van de schorseneren door er met het puntje van een mes in te prikken; ze moeten zacht aanvoelen. Giet de schorseneren af, maar bewaar een pollepel kookvocht.
4. Snijd de schorseneren in grote stukken.
5. Laat de suiker karamelliseren in een antiaanbakpan.
6. Voeg de schorseneren toe en meng goed met de karamel, zodat ze volledig bedekt zijn. Giet er geleidelijk aan het kookvocht bij.
7. Verhit de rest van de olijfolie in een andere antiaanbakpan.
8. Kruid de zeebaars op het vlees met peper en zout. Bak 2 minuten op het vel op hoog vuur. Draai de vis voorzichtig om en bak nog 1 minuut op het vlees.
9. Verdeel de gekaramelliseerde schorseneren over de borden, kruid met de geraspte gember en schik er de gebakken zeebaars op.
10. Werk af met de geraspte limoenschil en het bakvocht van de schorseneren. Serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier