Rundvlees met foie gras, gedroogde vijgen en noten

runderfilet
Voor 4 personen
  • 600 g runderfilet
  • een scheut olijfolie
  • een snuifje vierkruidenpoeder
  • 6 gedroogde vijgen
  • 150 g noten (bv. amandelen, hazelnoten, walnoten, pistachenoten)
  • 100 g ‘mi-cuit’ foie gras
Bereiding
  1. Bestrijk de runderfilet met olijfolie en kruid met vierkruidenpoeder, peper en zout. Masseer de kruiden goed in het vlees met de vingers, zodat ze in het vlees dringen. Zet koel weg.
  2. Verhit een braadpan met een scheut olijfolie en bak de runderfilet rondom goudbruin. Het vlees moet mooi goudbruin zijn, maar mag niet doorbakken zijn. Leg op een schotel en zet koel weg tot aan het gebruik.
  3. Snijd de gedroogde vijgen fijn en hak de noten grof. Maak mooie krullen van de gekoelde foie gras.
  4. Leg de runderfilet op een houten plank en snijd in dunne plakjes met een scherp mes. Schik op een serveerschotel. Verdeel er de foie gras, de gedroogde vijgen en de noten over. Kruid met fleur de sel en versgemalen zwarte peper. Serveer meteen.

Tip

Bak de runderfilet goudbruin maar zorg ervoor dat hij niet doorbakken is. Snijd dunne plakjes van het vlees en garneer met vijgen en noten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content