Zeetongrolletjes met garnalen, aardappelpuree met zeekraal en champagnesaus
De lekkerste dingen uit de zee verzameld op één bordje.
De lekkerste dingen uit de zee verzameld op één bordje.
Ingrediënten – voor 4 personen
200 g grijze garnalen
400 g aardappelpuree
4 zeetongfilets
1,5 dl room
2 dl visfumet
1/2 glas champagne
1 bokaal zeekraal (of vers)
30 g boter
1/2 tl fleur de sel
1/2 tl vijfpepermengeling, grof gemalen
Bereiding
1. Pel de helft van de grijze garnalen.
2. Warm de aardappelpuree op in een klein pannetje op laag vuur.
3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
4. Rol de zeetongfilets op met enkele gepelde grijze garnalen in het midden. Maak de zeetongrolletjes vast met houten prikkers. Schik in een ovenschaal.
5. Meng de room, de visfumet en de champagne en giet in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en bak 15 Ã 20 minuten in de oven.
6. Spoel de zeekraal en giet af. Blancheer 1 minuut in kokend water, laat goed uitlekken en meng samen met de boter door de aardappelpuree. Houd warm.
7. Verdeel de zeekraalpuree over borden en schik er de zeetongrolletjes op, samen met de ongepelde grijze garnalen. Lepel er de champagnesaus rond en kruid vlak voor het serveren met fleur de sel en vijfpepermengeling.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier